Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Slippkonsert: Yoga Fire | Blå

Fredag 11. oktober:

Releasekonsert

100 + AVG/KL. 20:00/ID: 20

Yoga Fire

Blå

«Yoga Fire er det nye Raga Rockers – minus tjallrøykinga» – Thomas Seltzer.

Musikkvideoen til låten «Samantha» med kjendisprostituerte Hege Grostad, 80-tallsstjernen Samantha Fox og skuespiller Odd-Magnus Williamson i hovedrollene lagde furore, nå følger Yoga Fire opp med albumet «Opp som en konge» – skiva det har tatt fem hip-hopere, fire år, tre trommeslagere, to vokalister og en Turboneger-produsent med ADHD å lage.

4. oktober slippes andre kapittel av historien om Yoga Fire. 

Dette har skjedd: Hip-hopere starter rockeband. Rockebandet vinner Spellemannpris og MTV Awards. Rockebandet får biografi på Tiden Forlag. Rockebandet spiller på Roskilde-, Hove-, Quart- og Slottsfjellfestivalen.

Og nå altså, albumet «Opp som en konge». Etter uttallige runder i all verdens studioer med hip-hop-produsenter og rockeringrever bak spakene, stadig nye bandmedlemmer, feilslåtte samarbeid med multilabels og kjendismanagere ble et fire års svangerskap omsider forløst av Turboneger-produsent Tommy «Manboy» Akerholdt.

– Tommy har vært en adrenalinsprøyte i hjertet på dette prosjektet. Han er det beste ADHD har gjort for norsk musikk noensinne, mener vokalist Benjamin Helstad.

– Skiva er et hardere og mer energisk album. Mindre synth, mer bredbeint gitar. Dette er plata vi alltid har drømt om å lage, fortsetter han. 

– Dette er låter om dårlige eks-kjærester, enda dårligere rusmidler og ulykkelige ungdomsforelskelser i våre venners mødre. Temaer alle kan kjenne seg igjen i, fastslår gitarist Jonas «Apollo» Forsang.

Singelen «Opp som en konge» handler om panikkangst, og alle inntekter fra låten gikk uavkortet til Rådet for psykisk helse.

Forhistorie

Med medlemmer fra Klovner i Kamp og rapperen Apollo har gjengen skrevet musikkhistorie fra slutten av nittitallet, da de frontet gjennombruddet for norsk hip-hop. I 2005 startet de rockeband. I 2009 spilte de for 4000 fans på Roskildefestivalen. I fjor ble det klart at Esben «Dansken» Selvig sluttet som vokalist i Yoga Fire. Ny vokalist ble «Kongen av Bastøy»-hovedrolleinnehaver Benjamin Helstad.

Yoga Fire består av:

Benjamin Helstad – vokalist og skuespiller. For tiden aktuell som hovedrolleinnehaver i storsatsningen «Neste kamp» på Oslo Nye Teater.

Aslak «Alis» Hartberg – Klovner i Kamp, Shining, Jon Eberson Quartet og sitt eget jazz-soloprosjekt The Fuzz. Bassist. Prisbelønt filmkomponist (Keepern til Liverpool, I et speil i en gåte, Tatt av kvinnen og Kompani Orheim).

Jonas «Apollo» Forsang – gitarist og prisbelønnet journalist. Jobber for tiden fast i lørdagsmagasinet til Dagens Næringsliv.

Sveinung «Doktor S» Eide – Klovner i Kamp, keyboardist, rytmegitarist og fastlege.

Jonas Thire (Amulet, Wolves Like Us), Tommy Akerholdt (Turboneger) og Danny Young (Gluecifer, Smoke Mohawk) deler på oppgaven med å spille trommer på bandets kommende Norgesturné.

Billett legges ut snart

Kommenter: