Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
08.mai I Litteratur på BLÅ | Blå

Tirsdag 8. mai:

Ukentlig litteratur:

Gratis/KL. /ID: 20 år

Litteratur på BLÅ : Lysner det?

- samtale om kunst og undergang med Morten Øen.

"[Jeg] prøver å forklare at vi i Norge har råd til å være avantgardistiske hele tiden, for vi lever på stipend, vi kan gjøre hva vi vil." - Morten Øen i Likevel lysner det

Forfatter og fotograf Morten Øens to siste romaner Ingenting, ingen, ingensteds, aldri (2008) og Likevel lysner det (2011) har blitt lest som satiriske angrep på konseptkunsten og dens utøvere. De mangler holdepunkter, og henges ut som late og overfladiske. Men trenger man å være konseptkunstner for å føle seg truffet? Eller er det en hel generasjon som angripes?

Morten Øen kommer til Blå for å snakke om kunstmiljøet, kunst og politikk i litteraturen, og om en generasjon som mer enn gjerne ofrer moralen for å sprenge grenser. Har dagens generasjon sprengt bort sitt eget grunnlag? Mangler vi substans, og henger vi – som konseptkunsten – i løse lufta?

Morten Øen har utgitt ti diktsamlinger og fire romaner. Han blir intervjuet av journalist i Klassekampen Line Madsen Simenstad.

 

"Likevel lysner det er handlingsdrevet, men uforutsigbar [...] en ubehagelig materialisering av godt håndverk"
- Erik Engblad, Morgenbladet, om Likevel lysner det

 "Det stråler en nesten arktisk kulde ut av Øens roman, et klima hvor det ikke ville vært overraskende å finne Patrick Bateman henslengt med en drink i et hjørne"
- Susanne Christensen, Klassekampen, om Ingenting, ingen, ingensteds, aldri

 "Behagelig lesning er det ikke, men kraft har den."
- Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad, om Ingenting, ingen, ingensteds, aldri

Kommenter: