Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
1.mars | Hanne Hukkelberg supp. Highasakite | Blå

Torsdag 1. mars:

Nytt album ute nå

CC: 180/KL. 21:00/ID: 18

Hanne Hukkelberg

Support : Highasakite

Med Hanne Hukkelberg vet du aldri hva du får. Bare at det er eksperimentelt, filmatisk og melodisk. Hukkelbergs musikk har alltid hatt en tydelig personlig signatur.

Dette har gitt henne stor kunstnerisk frihet til å bevege seg uanstrengt mellom sjangre, og hennes tre foregående albume er definert av helt distinkte lydbilder: debuten Little Things (2005) var eksentrisk og eventyrlysten, oppfølgeren Rykestrasse 68 (2007) varm og lyrisk, tredje album Blood From A Stone (2009) utforsket et stort, romantisk indierock-lerret inspirert av artister som Cocteau Twins, Pixies, PJ Harvey og Sonic Youth. Hennes lydlandskaper pop, kunstrock, jazz og friimpro har gitt Hukkelberg to Spellemanns-nominasjoner, flere verdensomspennende turnéer og dermed et bredt internasjonalt publikum. Og i 2010 dro hun på turné med Wilco. Dette var også året hun reiste til New York for å skrive nytt materiale. Resultatet er Featherbrain - Hukkelbergs fjerde album - som skal slippes over hele verden februar 2012.

 Ved å kombinere støyende gitarer og tunge rytmer fra Blood From A Stone, den nedstrippede, lyriske lettheten fra Rykestrasse 68, det litt underfundige og vinskeive lydbildet fra Little Things, skaper Featherbrain en slags antikk popmusikk, Det er skjørt og mykt, kraftfullt og sårbart på en gang. Hukkelberg forklarer: "Det føles som om firkanten er sluttet. Featherbrain er platen som er nøkkelen inn til en full forståelse av de tre første albumene, og vice versa."  

 

by:Larm-aktuelle og Øya-klare Highasakite er et unorsk pop-band: La oss starte i Brooklyn. Via Monrovia til Pireus og videre til Stockholm. Highasakite mikser det hele opp – på naturligste vis. Nå tar de steget fram som et av de aller mest spennende bandene på den norske scenen, uansett hvor du måtte befinne deg.

Trond Bersu fra Pelbo, Ingrid Helene Håvik fra Your Headlights Are On og Øystein Skar fra Sacred Harp er Highasakite. Sammen lager de smart popmusikk med en instinktiv nerve og en detaljrikdom som avdekkes og utfolder seg runde for runde.

”All That Floats Will Rain” er Highasakite’s debutalbum og er ute 03.02. Dét er knappe fem måneder etter bandet hadde sin første konsert. På den tiden hadde de allerede blitt kåret til Ukas Urørt for demoen til den P3-lista singelen ”Indian Summer” og vunnet en studioinnspilling i Ocean Sound Recordings i kamp med 95 andre band. Til sommeren spiller Highasakite på flere av Norges største festivaler, og Øyafestivalen var først ute med å offentliggjøre Highasakite som sitt nye favorittband.

Ingrid Helene Håvik har utvilsomt en av landets tydeligste signaturstemmer. Både stemmen, de intelligente tekstene og låtskrivertalentet (som hittil ikke har blitt vist fram) setter sitt markante preg på låtene. Bland dette med Tronds drivende groover og break beats inspirert av elektronika og afrikansk folkemusikk og Øysteins mystiske synth-univers og du har en elektronisk regnbue av et debutalbum.

”All That Floats Will Rain” er et stykke inspirert og kjølig moderne indiepop fra et band som kommer til å gjøre seg gjeldende i lang, lang tid.

Kjøp billett »

Video:

Video:

Kommenter: