Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
10.april I Danske Tendenser | Blå

Tirsdag 10. april:

Litteratur på BLÅ

30,-/KL. 18:45/ID: 18

Danske tendenser – samtale med Mette Moestrup og Julie Sten-Knudsen

Hvordan ser den danske poesiscenen ut i dag? 

Litteratur på Blå har invitert to sentrale, danske poeter til samtale om tendenser i dansk lyrikk med utgangspunkt i deres egne utgivelser.

Begge jobber med temaer som frihet, samfunn og feminisme, og representerer hver sin generasjon diktere i et land hvor poesien får stadig tøffere vilkår på utgiversiden. De vil fortelle om sine skjæringspunkter, arbeidsbetingelser og selvsagt litteratur.

 Mette Moestrup har med årene etablert seg som en markant litterær stemme i Skandinavia. Hun vant i 2007 Montanas litteraturpris for samlingen Kingsize, i 2009 fulgte hun opp med boken Jævnet med jorden og i april 2012, kommer DØ LØGN DØ. Mette Moestrup fungerer som skrivelærer på flere nordiske skriveskoler, og er en del av performanceduoen SHE’S A SHOW.

Julie Sten-Knudsen var fra 2008 til 2010 student ved Litterär gestaltning i Göteborg hvor hun hadde Mette Moestrup som veileder. I 2011 debuterte hun med den kritikerroste samlingen Hjem er en retning. Julie Sten-Knudsen er også aktuell med to oversettelser, blant annet Jenny Tunedals Min krig, suiter.

 Samtalen vi bli ledet av Litteratur på Blås Runa Skolseg.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: