Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
10.mai | Bushman’s Revenge + Tusmørke + Monkey Plot | Blå

Fredag 10. mai:

10 års jubileum og releasekonsert!

CC:130+avg/KL. 20:00/ID: 20

Bushman's Revenge + Tusmørke + Monkey Plot

Dobbel headliner-konsert med to av de beste bandene i Norge akkurat nå, samt et av de nye kommende! Hva mer kan man ønske seg? Denn kvelden feires 10års jubileum og intet mindre enn to plateslipp!

 

 

10års jubileum og nytt album!

BUSHMAN'S REVENGE
Powertrioen Bushmans Revenge mikser rocka energi med jazz-frihet i et drivende, energisk og spennende uttrykk. Liker du King Crimson anno Red, Jimi Hendrix, Jeff Beck, jazzguruer som Albert Ayler eller Pharoah Sanders, eller for den saks skyld Motorpsycho, er dette definitivt noe for deg. I Jazzwise ble de omtalt som ”insanely good” og beskrevet som Jeff Beck backet av Elvin Jones. I januar i år var Bushman's Revenge igjen aktuelle med nytt album ”A little bit of big bonanza” i tillegg et eksklusivt album ”Never mind the botox” - kun tilgjengelig på vinyl, hvor de cov’rer klassikere fra Pixies til Ornette Coleman. Bushman’s Revenge har allerede holdt på i 10 år og blir bare bedre og bedre. Tredjealbumet ”Jitterbug” fikkstrålende mottagelse og det er tydelig at den ekstremt samspilte trioen har funnet sin form. Med masse fuzz og temmelig bred benstilling klarer Bushmans Revenge å stå fjellstøtt med et repertoar som strekker seg fra Mötorhead/Black Sabbath til Sun Ra/Ornette Colmann. Tøft og drøyt bra.

 

TUSMØRKE
Tusmørke spiller psykedelisk folk-rock inspirert av trekkfugler og skrekkøgler, synkverving, månelys og oldtidssamfunn med redistributiv økonomi styrt av gudekonger. Tekstene gjenspeiler ønsket om å se magien i omgivelsene og henter temaer fra Oslos lokalhistorie og overtro fra gamledager. Rytmikk og melodier er inspirert av krautrock, jazz, norske folketoner og musikk fra Midt-Østen.

Konsertene deres er preget av suggererende rytmer, tung groove og massiv mannssang. Når de gjør det riktig, rives publikum med av stemningen, river av seg skjorta og raver ut på dansegulvet.
Tusmørkes manende spillestil, insisterende rytmeseksjon og outrerte sceneantrekk utløser svette, pseudo-rituelle seanser hvor grooven går dit ingenting består. Musikere og tilskuere går opp i en felles opplevelse av halvglemt hedensk hellighet.

Tusmørke består av Benediktator- bass og vokal (Momrakattakk, Lydia Laska), Krizla- fløyte og vokal (Momrakattakk), HlewagastiR- trommer (Wobbler, Angst Skvadron)og Deadly Nightshade- keyboards
(Årabrot, This is Music Inc.). Bandet ga ut sitt første album «Underjordisk Tusmørke» seint i 2012 til rungende klappsalver fra feinschmeckere i undergrunnen. Deres neste trekk tas på Blå 10. mai.

Tusmørkes hypnotiserende nye maksisingel hyller den internasjonale bronsealderen og gir deg gårsdagens svar på morgendagens problemer. Mystiske erkjennelser fra gamledager i Norden og
faraoenes Egypt formidles ved hjelp av to groovy og prog-psykedeliske monsterlåter produsert av Lars Fredrik Frøislie (Wobbler/White Willow). For fans av Black Widow, Høst, Comus, Brainticket og Can. Gis ut i begrenset og nummerert antall av Fresh Tea Records.

Å, du slette tid! Om alt bare kunne være slik det engang var! Vi lengter etter middelalderen på 70-tallet og steinalderen på 80-tallet; vi lever alle i jernalderen, men noen av oss husker en tidsalder
med mykere våpen. Bomb oss tilbake til bronsealderen! Vårt mål er informert uskyld. Vårt ideal er førhistorisk tid.

MONKEY PLOT
Dansende treverk, klirrendende bronse og lyden av sevje på hestehår. "Løv og lette vimpler" er tittelen på Monkey Plot´s debutplate, spilt inn i stua til frijazzpionér Frode Gjerstad. Resultatet ble en ni-spors fulllengder. Med dens organiske form og i all sin enkelhet, kan musikken oppleves som en kontrast til forbrukersamfunnet. Den lar seg ikke begrense av sjangerdefinisjoner, men henter inspirasjon fra ulike typer folkemusikk, akustiske ikoner som Neil Young og Nick Drake, og den eksperimentelle noise-, impro- og jazzscenen.

Monkey Plot er et norsk band som spiller akustisk improvisert musikk på egne premisser. Medlemmene i bandet har sammen og i andre konstellasjoner (Karokh, Ich Bin N!ntendo og PGA), utmerket seg som sterke nykommere på den norske kreative musikkscenen

Kjøp billett »

Kommenter: