Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
11. feb | Litteratur på Blå: Møter med labyrinter-En samtale om å lese Jorge Luis Borges | Blå

Tirsdag 11. februar:

Møter med labyrinter:

30,-/KL. 19:00/ID: 20 år

En samtale om å lese Jorge Luis Borges

Litteratur på Blå

Hver Tirsdag kl. 19 inviterer Litteratur på BLÅ til debatter, samtaler og intervjuer på BLÅ. Vi skal ha plass både til den dype, trege samtalen om den litteraturen som står i fare for å drukne i dagspressens stadig høyere tempo, men også være et sted for de aktuelle debattene.

«Jeg har viet mitt liv til litteraturen, og likevel er jeg ikke sikker på om jeg forstår hva den egentlig er; jeg ville ikke våge å definere den, for i mine øyne er den alltid hemmelighetsfull og omskiftelig, både i de linjene jeg tar opp i meg og i de jeg skriver. Jeg betrakter litteraturen som en uendelig rekke avtrykk i språket, og, selvfølgelig, i vår forestillingsevne.»  - Jorge Luis Borges

Argentineren Jorge Luis Borges (1899-1986) blir regnet som en av 1900-tallets største forfattere. Han er først og fremst kjent for sine noveller, som gjerne plasseres innen den såkalte ”magiske realismen”. Hans skjønnlitterære produksjon har i etterkrigstiden vært en stor kilde til inspirasjon for både forfattere og filosofer. I 2010 forelå endelig hans Samlede fiksjoner på norsk, oversatt av Kjell og Kari Risvik.

Vi har invitert tre norske forfattere som på ulikt vis har latt seg inspirere av Borges til Blå for å snakke om hvordan hans fiksjoner har påvirket dem, både som lesere og forfattere. Tirsdag 11. februar kl. 19.00 kan du møte disse i en samtale om labyrinter, leksikon, totale biblioteker, myteomspunne klassikere og fiktive artikler:

Hilde Østby (f. 1975) debuterte i 2013 med romanen Leksikon om lengsel. Østby er cand. philol. i idehistorie og har jobbet som journalist, forlagsredaktør og kommunikasjonsrådgiver.

Ola Jostein Jørgensen (f. 1977) debuterte i 2011 med romanen Klassikeren. Han er i vår aktuell med novellesamlingen Ingen drømmer om Oslo.

Simen Hagerup (f. 1980) debuterte i 2004 med romanen Absolutt alt. Han har også gjendiktet Henri Michaux til norsk. Siste utgivelse: Grufulle tomrom (2009).

Ordstyrer er Litteratur på Blås Eirik Bergesen Dalen.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: