Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
11.mai I Morten Myklebust | Blå

Fredag 11. mai:

Spoon Train pres.:

CC:120/KL. 21:00/ID: 20

Morten Myklebust

vindskeivt og fint

Morten Myklebust (26) har vært artistenes egen favoritt i mange år. Nå er endelig debutskiva kommet.

Morten Myklebust (26) har vært en dårlig skjult hemmelighet i musikk-Norge i mange år allerede. Tross sin unge alder, har han utmerket seg som låtskriver for flere av de største artistene i landet samtidig som han i fem år har jobbet fram debutskiva. 16. april slippes singelen "SheShe", og det selvtitulerte debutalbumet er ute via Spoon Train / Cosmos 27. April.

 

Myklebust har beina godt plantet i singer/songwriter-tradisjon og skriver tekster få andre norske artister tangerer. Selv om navnet kan høres nytt ut for de fleste, er dette en ventet og etterlengtet debut fra en av de mest lovende artistene i miljøet rundt landets beste musikere,  og han har tatt med seg et håndplukket stjernelag av musikere til debutskiva. Susanne Sundfør bidrar i den vakre duetten "Away", mens Tor Egil Kreken (Shining), Børre Flyen (Christel Alsos) og Ørnulv Snortheim spiller henholdsvis bass, trommer og el-gitar på skiva. Myklebust spiller gitar og har skrevet alle låtene.

 

Siden arbeidet med førstealbumet startet i bestefarens kjeller på Abildsø i 2005, har Myklebust co-skrevet begge skivene til Christel Alsos, blitt hentet til ByLarm to ganger, koret for artistvennene og allerede bitt fra seg utenfor Norges grenser. Fran Healy (Travis) har omtalt Myklebust som "en stjerne" og spydspissen i "en norsk låtskrivingsrevolusjon". I høst ble Morten også hentet av Healy til hans private veldedighetskonsert i Berlin.

 

Albumet er blitt plukket fra hverandre og satt sammen på nytt i takt med stadig nye live-opptredener i Norge og utlandet de siste årene. Stort sett har han spilt det inn alene på Abildsø og i Viagram studios i Oslo.

- Når jeg skriver går det som regel veldig fort. Jeg er ikke glad i å bearbeide materiale og på plata er det også rene demo-versjoner av en del låter. Musikken skal ha noe umiddelbart og naturlig ved seg, forteller Myklebust.

Nå er artistenes favoritt endelig klar for folket, syv år etter at det hele startet i en kjeller på Abildsø. Et slags "Best of 2005-2012".

 

- Eivind Sæther

Oslo, 2012

Kjøp billett »

Video:

En kommentar:

  1. 1.

    Morten Myklebust – Morten Myklebust (album) – Ny Norsk Musikk:

    3. May 2012, kl. 09:53

    [...] med deg releasekonserten på Blå i Oslo 11. mai! VN:F [1.9.17_1161]please wait…Rating: 0.0/10 (0 votes cast) Klikk her for [...]

Kommenter: