Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
12. sept | Dam & Awesomnia | Blå

Fredag 12. september:

Konsert: La boblene briste, boikott SodaStream!

CC:100/KL. 20:00/ID: 20

DAM (Da Arabian MC's) + Awesomnia (supp.)

Opplev den palestinske rapgruppen DAM og Oslo-baserte AWESOMNIA sammen på scenen mot SodaStreams støtte til okkupasjonen og for et fritt Palestina!

Konserten er en del av kampanjen La boblene briste, boikott SodaStream [lenke www.facebook.com/boikottsodastream]. SodaStream støtter Israels okkupasjon gjennom å produsere brusmaskiner på okkupert palestinsk land. Kampanjen, som støttes av 21 organisasjoner, krever at selskapet avslutter produksjon i okkuperte Palestina. Brusen får en bitter bismak når selskapet støtter opp okkupasjonen som frarøver palestinere grunnleggende rettigheter og frihet. Boikott SodaStream!

 

DAM, det første palestinske hiphop crewet og blant de første til å rappe på arabisk, har blitt hedret av den franske avisen Le Monde som "talsmenn for en ny generasjon". Slått av den forbløffende likheten mellom virkeligheten på gaten i en av Tupacs videoer og gatene i deres eget nabolag i Lyd i Israel, ble Tamer Nafar,Suhell Nafar, og Mahmoud Jreri inspirert til å fortelle sine historier gjennom hiphop.

 

Musikken er en unik blanding av øst og vest kombinert med arabiske rytmer, Midtøstens melodier og urban hiphop. Etter den tidsriktige sangen "Min Irhabi" (Hvem er terroristen) fra 2001 ble lastet ned over en million ganger på kort tid, ble DAM et kjent navn blant unge i hele Midtøsten.

 

Ti år med spilling rundt om i verden har styrket DAMs ønske om å fortsette å bo i sin hjemby Lyd - femten minutter fra Tel Aviv - hvor de jobber for å gi de unge i byen og områdene rundt muligheter som ellers har blitt nektet palestinske borgere i Israel.

 

Rapperne i DAM har allerede engasjert seg i kampanjen mot SodaStream med singelen "Scarlett has gas" [https://www.youtube.com/watch?v=6XHZ4OaWbn0] en humoristisk kommentar til Scarlett Johanssons rolle som ambassadør for SodaStream.

 

AWESOMNIA er et nystartet band med musikalske  veteraner fra Norge, Island, Australia og Nigeria, basert i Oslo. Musikken preges av moden lekenhet, hissig rapping, flytende soul-reggae toppet med lånte elementer fra jazz, funk, og rock. Sammen med Frontfiguren - og alpha kvinnen Lotus, består bandet AWESOMNIA av en beatboxer, trommis, gitarist, bassist og korister. På BLÅ inviterer dette band til en musikalsk fest for kropp og sjel.

 

Følgende organisasjoner er tilsluttet kampanjen:

 

AUF, Changemaker, Fagforbundet, Fagforbundet Ungdom, Fellesforbundet, Fellesutvalget for Palestina, Grønn Ungdom, Handel og Kontor Ungdom, Industri Energi, KFUK-KFUM Global, Norges Kristelige Studentforbund, Norsk Folkehjelp, Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, NTLs Ungdomsutvalg, Palestinakomiteen i Norge, Palestine Network Norway i Norges KFUK-KFUM, Palestinerleir, Rød Ungdom, Senterungdommen, Sosialistisk Ungdom, Sosialistisk Venstreparti, Stiftelsen Karibu

 

Lenker:

facebook.com/boikottsodastream

www.damrap.com

http://awesomniaofficial.com

Kjøp billett »

4 kommentarer:

 1. 1.

  Kampanje for å fjerne SodaStream fra butikkhyllene — Fellesutvalget for Palestina:

  9. September 2014, kl. 10:25

  [...] Awesomnia, for et fritt Palestina, mot SodaStreams støtte til Israels okkupasjon. Les mer på Blå sine hjemmesider, og meld deg [...]

 2. 2.

  Alaa:

  11. September 2014, kl. 22:07

  Iam from sweden plese give me telefon att call

 3. 3.

  Alaa:

  11. September 2014, kl. 22:08

  Hii

 4. 4.

  Alaa:

  11. September 2014, kl. 22:52

  Iwant to buy ticket
  Iam from sweden

Kommenter: