Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
13. mai | Death Vessel (US/Sub Pop) | Blå

Tirsdag 13. mai:

KONSERT:

CC:140+avg/KL. 21:00/ID: 20

Death Vessel (US/Sub Pop) + Stereopol

En vokalist uten sidestykke

Joel Thibodeaus lyse stemme er både beroligende og merkelig forstyrrende å lytte til og er en av hans mange sterke egenskaper å by på.

Vi kan ikke si at vi har hørt noe lignende.  

De eneste vokalprestasjonene som ikke er sammenlignbare, men som holde like høy nivå må være artister som Nico, Jimmy Scott eller Phil Elverum. Dette er en stemme som krever oppmersomhet og sin helt egen plass i historieboka.

Til BLÅ kommer Joel med sitt tredje album under artistnavnet Death Vessel som på scenen totalt teller seks personer. Det rykende ferske albumet utgitt på Sub Pop heter Island Intervals og er innspilt, ja du gjettet riktig, på Island.

Thibodeau brukte tre måneder på Island og startet fra bunnen av sammen med produsent Alex Somers i studio. Mange folk har blitt dratt med under prosessen, blant annet så har en av Islands største eksportvarer, vokalist i Sigur Ros og vinner av fjorårets Nordic Music Awards - Jonsi - hatt opptil flere fingre med i spillet. Jonsi er blant annet med som vokalist på låta 'Ilsa Drown'.

Musikken er fylt til randen av en av vår tids beste vokaler over et flytende mystisk bakteppe med et lass av detaljrik kjøkkeperkusjon og stueorgel.

Flere av konsertene på Europaturnèen er allerede utsolgt, så her er må man passe seg for å ikke nøle!

 

STEREOPOL

Da Stereopol slapp sitt første knippe låter i form av en EP i 2011, ble musikken beskrevet som stor og filmatisk pop med distinkt vokal. De ble raskt kronet Ukas Urørt og samtlige spor fant veien til rikskringkastede radiobølger. Året etter kom debutalbumet “Timbres & Phrases” som GAFFA og Øyvind Berekvam kalte en "oppsiktsvekkende sterk debut” og albumet resulterte i en perlesnor av femmere i bloggosfæren.

Denne våren har Stereopol vært i studio med nye låter for første gang som kvintett. Første resultat av dette er “Fingertips” som hinter om et mer raffinert lydbilde med elektroniske elementer. Låta ble sluppet 14. mars i form av en 7″ og har fått en svært god mottagelse av både P3, P1 og P13. Bandet er i studio hele våren og har planer om å slippe flere singler før albumet kommer til høsten.

Kjøp billett »

Video:

Video:

Video:

Video:

Kommenter: