Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
13.mars | Litteratur på Blå: Et internasjonalt teaterspråk | Blå

Tirsdag 13. mars:

UKENTLIG LITTERATURMAT

CC: 30/KL. 19:00/ID: 18

Litteratur på BLÅ: Et internasjonalt teaterspråk

Lioba Reckforts og Jack Witlens teater overvinner alle grenser, kunstformer og etnisiteter: tre timer med et live kunstfellesskap – fra Berlin til over hele verden!

- Axel Schalk i magasinet Zitty Berlin om forestillingen Around the World

Litteratur på Blå kobler seg på internett, og transcenderer landegrenser, så vel geografiske som kulturelle. Vi får et intermedialt møte med teateropplevelsen og scenekunstfeltet når vi inviterer regissørkollektivet The Internationalists til Norge, representert ved den amerikanske regissøren Jake Witlen.

Med Skype som arbeidsverktøy og scene, eksperimenterer det internasjonale kollektivet med nasjonalfølelsen og mellomkulturelle relasjoner. Ikke minst med hva det vil si å være personlig og nær i en så upersonlig arena som internett.

I disse dager er The Internationalists i sluttfasen av Global Playwriting Contest, der dramatikere fra hele verden er invitert til å delta. Ett stykke skal plukkes ut og spilles på hver regissørs respektive scene. Vi har med oss produsent Michael Sciarrone, som sitter i juryen.

Jake Witlen er regissør og videodesigner med base vekselvis i New York og Berlin. For The Internationalists har han bl.a. gjort You don't know what love is, det årlige konseptet Around the World in 24 hours og Virtual Dinner Party, som settes opp på teaterfestivalen ”100 Grad Festival” i Berlin 26. februar. Michael Sciarrone er produsent og inspisient, med verden som arbeidsplass.

Litteratur på Blås Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin leder oss gjennom kvelden.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: