Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
15.feb | Truckfighters | Blå

Lørdag 15. februar:

CC: 150 + avg/KL. 20:00/ID: 20

Truckfighters (SE)

SUPP: Valley of The Sun (US) + White Miles (AT)

”The best band that’s ever existed”
- JOSH HOMME of QOTSA, KYUSS
(quote from the Truckfighters film)

“Truckfighters blast your ears with their unique take on modern rock”
- METAL HAMMER

“…The power and charm to make society grind to a halt…“
- KERRANG!!!

“Putting more rock energy into a single performance than a good proportion of bands do into a career’s worth of shows…”
- TERRORIZER

 

Å høre på Truckfighter sin musikk er som å høre lyden av ørken. Dette er desert/stoner rock på sitt beste. Etter å ha gitt ut 5 EP-er og 3 skiver har trioen gått fra å være ett riff-basert band, til å ha ett mer melodisk lydbilde. Men alt i alt, er det fortsatt det den fuzzete sounden som definerer dem. “Den fuzzen er lyden i hodet mitt som jeg vil få ut,” sier Niklas (gitar). “Den nye skiva er rett og slett mer av alt vi har gjort tidligere. Den er melodisk og groovy, men og veldig prog. på samme tid. Og låtskrivingen er bedre.”

Truckfighters oppstod i Örebro , Sverige i 2001. Da slo bandets gitarist Niklas ' Dango ' Källgren seg sammen med bassist og vokalist Oskar ' Ozo ' Cedermalm. En rekke trommeslagere har kommet og gått - "Vi har ett skikkelig Spinal Tap forhold med trommeslagere , " sier Niklas , " vår opprinnelige trommeslager sluttet i bandet fordi han røyket for mye gress, vår neste skadet håndleddene ... vi har alltid problemer " - men nå er det altså Andre ' Poncho ' Kvarnström som har tatt over som trommeslager.

Bandet har tidligere blitt sammenlignet med Queens Of The Stone Age. Selveste Josh Homme (vokalist, QOTSA), som vistnok er fan, har sagt at Truckfighters er det beste bandet som noensinne har eksistert.

Gutta er også kjent for å være rå live. "Å spille live er noe av det beste ved å spille i band. Å spille musikken man har laget for deretter å se utvekslingen av energi med publikum" sier Niklas. “Vi lar ikke ting bli kjedelig, så vi gjør noe nytt og spennende hver gang vi spiller. Vi vil at hvert show vi har skal være crazy . Det er og viktig å påpeke at vi driver bare med det vi elsker. Vi bryr oss egentlig ikke så mye om hva folk mener om oss, vi gjør dette for oss selv og det har vi alltid gjort.”

 

VALLEY OF THE SUN.

Valley Of The Sun fra Cincinnati, OH (US) er en power trio. Bandet ble grunnlagt i juni 2010 med intensjonen av å pushe grensene innenfor stoner rock i en helt ny retning. Under tiden da lo-fi innspillinger var “in”, bestemte Valley Of The Sun å kjøre sin greie i den motsatte retningen ved å fokusere på en mer renere sound.

Etter kun 3 måneder spilte de inn sin første EP “twothousandten” . Etter det kom de raskt på radaren til undergrunnsscenen for hard rock/stoner rock og spilte med band som The Sword, Priestess, Karma to Burn, The Atomic Bitchwax med flere. Det tok heller ikke lang tid før bandet klarte å bygge seg opp en solid fan-base som gjorde det mulig for dem å spille inn etterfølgeren “ The Sayings of the Seers”. De har allerede vært support for Truckfighters tidligere, den gangen da bandet var på deres første USA-turne.

WHITE MILES.

White Miles er en dirty pole dance stoner blues rock duo. Folk sier at de er fra Madagaskar. Media (gitar/vokal) og Lofi (trommer/vokal) møttes I 2005. Etter å ha gitt ut 4-live videoer, slutta de på dagjobben og begynte virkelig å leve drømmen. De er kjent for sine ville øvingsrom fester med pole dansere, gamle svart/hvitt filmer og høy musikk. Folk sier at de lever I sin egen verden, men sannheten er at de gjør verden sin egen. Deres debut album “job: genius, diagnose: madness” er en cruise gjennom det dype, mørke atlantiske havet med en miks av en lett flytur verden rundt.

Vi gleder oss til å se denne gjengen på Blå!


Kjøp billett »

Video:

Video:

Kommenter: