Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
15.mai I Litteratur på BLÅ | Blå

Tirsdag 15. mai:

Ukentlig litteratur:

Gratis/KL. /ID: 20 år

Serier som vil deg vel – med tegneseriekollektivet Dongery

Norsk tegneserieproduksjon er vital og innovativ som aldri før.

Norsk tegneserieproduksjon er vital og innovativ som aldri før. Fra de seriøse, narrative streker til radbrekning av historien og infantilt tull, viser våre tegneseriekunstnere at formatet har mer å by på enn både Donald og gutteromsfantasier. Det er på høy tid å løfte litteraturen i ruteform inn på Blås mørke scene, og ingen anledning er bedre enn slippet av den etterlengtede Dongeryboksen!

Dongerykollektivet, som begynte som et undergrunnsforlag i 1996, må ta mye av æren for eksplosjonen av kvalitetsserier i Norge. Kollektivet består av de seks herrene Flu Hartberg, Bendik Kaltenborn, Marius Molaug, Kristoffer Kjølberg, Sindre W Goksøyr og Anders Damonso. De har rast i fanziner, dagsaviser, tidsskrifter og egne hefter gjennom mange år, og hatt ymse prosjekter som har involvert tegneserier, kunst, lyd, foto, film, opptredner og utstillinger. Litteratur på Blå har invitert Flu, Bendik og Marius til vår sommerfest for å fortelle om arbeidsprosesser og serieformatet - tøys, tekst og tegning.

Kollektivet intervjues av tegneserieekspert og litteratur- og serieanmelder i Dagbladet, Erle Marie Sørheim.

Dette er vårens siste arrangement for Litteratur på Blå, og vi avslutter med Djene Ingrid og Gudrun fra Fysisk Folkefest, øl og godt vær. Vær velkommen!

Kommenter: