Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
2.juni | Musikkfest Oslo 2012 | Blå

Lørdag 2. juni:

Gratis konserter hele dagen

Gratis/KL. 12:00/ID: 20 år

BLÅ & Kongsberg Jazzfestival pres.: Musikkfest = 10 band

14:45 Overraskelse!
15:30 Bendik Baksaas Band
16:15 Making Marks
17:00 Jon Eriksen
17:45 Magnus Grimnes m/band
18:30 Succuba
19:15 Kambodsja
20:00 Burning Motherfuckers
20:45 Sprutbass
21:30 Mmm

Da er det duket for årets store musikkdag og sammen med Kongsberg Jazzfestival vi kan stolt presentere det følgende programmet på vår eminente uteservering!

Alle vet jo at Kongsberg en gang var Norges viktigste by, det var sågar her det ført ble vedtatt å bygge Universitetet, men noen framsynte Osloborgere klarte å rappe hele sulamitten! Nå er det på tide å ta byen tilbake, vi benker oss likså godt sammen med Oslos beste utested for å lage Musikkfest på lørdag. Til gjengjeld tar BLÅ med fire klubbkvelder og spiller opp til dans under Kongsberg Jazzfestival!

 

Musikkfest Oslo (MFO) het tidligere Musikkens Dag og har sitt opphav i det franske arrangementet Fête de la Musique. Verdens største internasjonale musikkfestival ble unnfanget under Jack Lange i 1982, daværende kulturminister i Frankrike. Arrangementet kom til Norge etter initiativ fra Oslo kommune i 1992.

Fête de la Musique, National Music Day, eller Musikkfest finnes nå i mer enn 100 land på verdensbasis. Fellesnevnere er at musikken stort sett er utendørs, artistene opptrer vederlagsfritt og alt er gratis for publikum. For å formelt være en del av av Fete de la Musique forutsettes det at arrangementet er den 21. juni. Dette har vist seg vanskelig i Norge, bl.a på grunn av vår ferieavvikling, samt at det har vært nødvendig å legge arrangementet til en helg. De siste årene har vi valgt å legge oss fast på den første lørdagen i juni. Selv om MFO er inspirert av Fete de la Musique er vi med andre ord allikevel formelt ikke en del av denne bevegelsen.

Musikkfest/Musikkens Dag har blitt arrangert flere steder i landet med varierende suksess. De siste årene har bl.a. Trondheim og Stavanger kommet sterkt på banen.

I Oslo har Musikkfesten en solid possisjon. Størrelsen på arrangementet har vokst kraftig de siste årene, fra 10 scener på slutten av nittitallet, til ca 30 i år.

Interessen for MFO er enorm og hvert år finner titusenvis veien til våre scener.

Kommenter: