Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
2.mars | Rumble In Rhodos + Ungdomskulen + Center Of The Universe + Koppen | Blå

Fredag 2. mars:

Blå fyller 15 år!

CC: 150 + avg/KL. 20:00/ID: 20

Rumble In Rhodos + The Turns + Ungdomskulen + Center Of The Universe + Koppen + Beglomeg

+ Koèju Session Band. Blå fyller hele 15 år, og dette skal feires!

Vi inviterer herved til en kaos-kveld med kjempebooking med 4 band. Og med så fete band på lista, er kvelden dømt til å bli en suksess. Bli med på feiringa du også!

Rumble In Rhodos.

Rumble In Rhodos startet opp i Oslo i 2003. I sin tid har bandet gitt ut hele 3 fullverdige album, 1 E.P, og har spilt mer enn 200 konserter. Deres album, Intentions, gitt ut i 2008, fikk fantastiske anmeldelser i både Skandinavia og hele Europa. Med den siste utgivelsen «Signs of Fervent Devotion», med produsentene Erlend Mokkelbust (JR Ewing, Killl, Montèe) og Anders Tjore (Montèe, Turns, Apricot), har Rumble in Rhodos skapt hva som uten tvil er deres beste album til nå.

De var nominerte til Spellemansprisen i kategorien Rock i 2011. Samme året stakk de av med prisen "Årets beste Oslo 2011" for årest beste skive, i regi av NATT&DAG. Nå begynner det å bli en stund siden bandet spilte her på Blå, og vi gleder oss til å ha dem her igjen!

 

Ungdomskulen.

Bergen-bandet Ungdomskulen består av Frode Kvinge Flatland, Kristian Stockhaus og Øyvind Solheim. Disse fant hverandre 1998, da de gikk på samme skole. I 2003 bestemte de seg for å satse på musikken, og siden da har de kommet ut med 2 fullverdige plater (Cry Baby: 07, Bisexual; 09), som har fått god kritikk i internasjonale magasiner. Om du har spilt FIFA fra 2009, har du sikkert hørt låta «Modern Drummer», der musikkvideoen fikk en 5 plass på lista til MTV2, over de beste indie videoene. Trioen har spilt hundrevis av konserter i hele 17 land, og er snart klare med en ny plate. Vokalisten Kristian sier at bandet har et langt forhold til Blå, og det hadde vært rett og slett unaturlig for dem å ikke komme og feire jubileet med en musikalsk bløtkake!

 

Center of the Universe

Inspirert av folkemusikk og rytmiske utskeielser fra alle verdens hjørner ga Center of the Universe ut sin første plate i 2000. Bandet som riktignok ikke er et band, men snarere Jørgen Skjulstads soloprosjekt, kombinerer tung bass, skeive takter og diverse eksotiske elementer med en eksperimentell tilnærming i sine innspillingsmetoder.

Center of the Universe har vært aktiv i norsk undergrunn siden 1998 og har i tillegg til å delta i flere andre prosjekter funnet tid til å gi ut en hel rekke soloplater, deriblant en trilogi der temaet var tid og rom. Det er vanskelig å gi en klar definisjon av bandet musikalske inntrykk da dette har en tendens til å forandres fra utgivelse til utgivelse, men det ville ikke være feil å si at det melodiske hele tiden står sentralt.

 

Koppen

Koppen er en av de tidligste medlemmen av metronomicon audio kollektivet, men ga ikke ut noen plate før i 2003 da han slapp sin debut “Truck drivin songs” Platen var ett sammensurium av samples, banjo og tegnefilmlyder, og var påvirket av alt fra gammel occidentalsk folkemusikk til digital sampling og innflytelse fra musique concrete.

Etter flere utgivelser ga Koppen ut sin fjerde plate i 2009 med tittelen “Strømmen Gamelan City”. Denne platen er konvensjonell enn sine forgjengere og til tider er dens musikalske utrykk faretruende nær rendyrket pop-musikk. Platen er allikevel spekket med obskure samples og hektiske rytmer. For tiden er koppen i studio der han jobber med sin femte plate.

 

PilEmil

PILEMIL er snart klar med sitt nye album “Do You Really Want to Read More?” (det kommer 7. mai 2012). Utgivelsen inneholder 10 låter som på ulike måter spiller på kvasilitterære referanser. Albumet gis ut i form av en bok designet av det prisbelønte designstudioet Yokoland (boka gis ut av det Oslobaserte plateselskapet/musikkfellesskapet Metronomicon Audio). PILEMIL ble startet i 2006 som Emil N. Høgsets musikalske soloprosjekt. I konsertsammenheng bygges prosjektet ut med tre mer eller mindre faste medlemmer (Nikolai Høgset, Dag Ivan Homlong og Truls S. Johnsen). Sjangermessig kan prosjektet beskrives som leken indiepop, der fengende melodier og finurlige innfall går hånd i hånd. Musikken har elementer av 70-80-talls elektro og new wave (à la Tubeway Army og Devo), 90-talls lo-fi  (à la Pavement og Grandaddy) og samtidige indehelter (à la MGMT og Bear in Heaven).

 

 

Kjøp billett »

Video:

Video:

Video:

Kommenter: