Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
20.april | Do You Love Melena? | Blå

Fredag 20. april:

Konsert:

CC:120/KL. 21:00/ID: 20

Do You Love Melena?

Do You Love Melena? består av seks unge menn, blant annet med folk fra Rumble in Rhodos og Pow Pow, som utfordrer lytteren med en svært så ambisiøs debutplate. Selv kaller de det ny-veiv post-prog, men dette blir for snevert når du får møte et så kontrastfylt og intrikat lydlandskap.

Musikken holder deg på konstant tå hev, og skriker etter oppmerksomhet, men du blir til gjengjeld rikelig belønnet om du dekoder strukturene og henger med i svingene. Flere låter er like komplekse og utfordrende som et Zelda-spill som inkluderer omveier, snarveier og lumske bakhold. Vi snakker prog uten sverd, kappe og borg, men med popsensibilitet i refrengene og groove i bånn. I front ligger en vokal som på kreativt vis både er bindemiddel og leverer nakkehårsreisning, blafring i hockey'n og spasmisk digging.

Det lefles med synther, klanger og ekko, og kombinert med spennet fra ambience til hektisk matterock, blir Marathon et evig utfordrende og unikt stykke moderne progressiv rock.

Bandet ble startet i 2007 og har tidligere gitt en EP en, Screaming as we Speak som fikk rotasjon på Pyro og Urørt i 2009. Etter dette gikk de i studio, først i Front Row på Kolbotn med den talentfulle Fredrik Ingebrigtsen, og så ned i etter hvert smått legendariske Smokin' Frog Studio hvor det ble jobbet videre med arrangementene og lagt på gitarer, synther, effekter, perkusjon, orgler, harper, ja det meste. Maksimalistisk og intrikat, aldri kjedelig, og storslått når det skal være storslått, det var målet, og slik ble det da også.

Kjøp billett »

Kommenter: