Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
THE MEGAPHONIC THRIFT | Blå

Fredag 26. mars:

Slippfest:

100,- + avg. / 130,- i DØRA/KL. 21:00/ID: 20

The Megaphonic Thrift + Izakaya Heartbeat

Djevelsk noiserock aften!

"Norges beste indieband" - sitat Totto Mjelde på luften med Sexy 3.mars.

Når styggvakker gitarstøy og vanedannende melodier støter sammen, dannes The Megaphonic Thrift. Mens tregrepsriff omskapes til gigantiske vegger av lyd og flommende støy, beveger bandet seg fra å være en drømmekrysning av Sonic Youth, Guided by Voices og Velvet Underground, til å bli sjangerdefinerende, grenseoverskridende og helt unikt. Bandet består av Richard Myklebust fra Stereo21, Linn Frøkedal og Njål Clementsen fra The Low Frequency in Stereo, og Fredrik Vogsborg fra Casiokids/Syme.

I 2009 var gruppa i Urørtfinalen, imponerte på by:Larm og spilte deretter på en rekke festivaler i inn- og utland som Iceland Airwaves, CMJ, Roskilde, Ragnarock, Øya, SPOT og EKKO. Debut-EPen "A Thousand Years Of Deconstruction" ble utgitt i oktober av Spoon Train Audio og internasjonalt i desember av Deadly People, det nye selskapet til den gamle Modular-sjefen Phil Hutcheon. I år har de allerede spilt på EuroSonic og by:larm, og i midten av mars drar de ut på en 10-dagers showcaseturné med spillejobber på ILMC i London, i New York i regi av Øya og på den sagnomsuste SXSW-festivalen i Austin, Texas.

1.mars kom debutalbumet "Decay Decoy" på Hype City Recordings (I Was A King/Harry's Gym/Tønes/Bygdin). De 9 sporene ble spilt inn i Duper studio sammen med superprodusent Jørgen Træen. Groove sier følgende om platen: "uten tvil det noe av det ypperste av hva norsk alternativ rock har å by på, og selv om det nok har blitt mange utfordrere også innen norsk DIY-musikkliv, er det for øyeblikket ingen som kan røre The Megaphonic Thrift, verken live eller på plate. De har rett og slett havnet i sin egen liga, og det er vanskelig å si noe annet enn at det er fullt fortjent".

26.mars feires det med releasekonsert på BLÅ før resten av året vil by på releaseturné, klubbkonserter og festivaljobber i både Norge og utlandet.

Kjøp billett »

Video:

Kommenter: