Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Charles Hayward | Blå

Onsdag 7. april:

KLUBB VRIOMPEIS:

CC:100/KL. 21:00/ID: 18

Charles Hayward (THIS HEAT/UK)

+ Origami Arktika

Spektakulært tromme-vriompeis'ing fra This Heat grunnleggeren!

Charles Hayward (f.1951) er trolig mest kjent for folk flest som han som grunnla det legendarisk undergrunnsbandet This Heat i sin tid. Han har også spilt med Mal Dean's Amazing Band, Radar Favourite, Dolphin Logic og både spilt inn og turnèrt sammen med Phil Manzanera i Quiet Sun Project. Han har til og med vært med i Gong i en kortere periode.

I 1976 begynte Hayward og bandmedlem i Radar Favourites og Dolphin Logic, Charles Bullen å spille sammen med bassist Gareth Williams under navnet This Heat. De begynte med å eksperimentere med tape loops, found sound og keyboards på mangfoldige studio sessions i perioden 1976-78 som endte opp med å bli This Heat debutalbumet som kom ut året etter i 1979. To år senere, i 1981 kom det andre og siste albumet til This Heat og bandet ble oppløst kort tid etter. I årene som fulgte spilte Hayward sammen med bl.a. Lora Logic, The Raincoats og Everything But The Girl før han startet prosjektet Camberwell Now sammen med bassist Trefor Goronwy og tapevirtuos Stephen Rickard. Trioen slapp flere plater på labelen Swiss Recommended.

I 1987 solodebuterte Hayward med plata Sirvive the Gesture og fulgte det opp med albumene Skew-whiff (1989), Switch on War (1991) og My Secret Alphabet (med Nick Doyne-Ditmas) i 1993. I 1998 startet han i prosjektet Massacre sammen med Fred Frith og Bill Laswell og har siden den gang holdt seg særs opptatt med å gi mangfoldige trommeskinn solid skambank som soloartist og med en bråte av samarbeider.

En av verdens beste og mest fascinerende trommiser gjester altså BLÅ og Oslo denne kvelden, vi gleder oss til å oppleve Hayward igjen!
Origami Arktika er en unik bastion på det norske ekspermentelle kartet. Prosjektet startet opp i 1992, men ikke før 1999 har bandet fått en mer eller mindre stabil sammensetning med medlemmer fra bl.a. Salvatore, Masselys, Kobi, etc. Bnadet spiller ikke så altfor ofte, men de få gangene de krabber opp på en scene er det virkelig verdt å få med
seg. Arktika spiller en unik form for ambient folk-dub, med dype og tildels mytiske lydbilder. Lydkildene er for det meste akustiske, musikken er fremført på tradisjonelle multietniske instrumenter som gitar og andre strenginstrumenter, melodika, fløyter, munnharper og perkusjon. Bandet inkluderer også en rekke redefinerte objekter som instrumenter - blomster, tre, is, stein, metall osv, som skaper en naturlig flyt i musikken.

Billett legges ut snart

Kommenter: