Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Cyaneed | Blå

Mandag 12. april:

Alta sparker fra seg:

100+avg./130 I DØRA/KL. 20:00/ID: 18

Cyaneed (Alta) + Eskimo (Oslo)

"The best punkband I've seen in years" - Jello Biafra (Dead Kennedys). Til tross for at kun en av de fire jentene har fylt 20, er Cyaneed klare med sin tredje (!) fullengder.

Med platen ”Dr Daniel” kommer også kravet om å bli tatt seriøst som et av landets mest interessante rockeband.

Cyaneed har beskrevet ”Dr Daniel” som sin egen psykolog, og det er rent tilfeldig at platas produsent, bergenseren Daniel Eriksen, bærer samme navn. Samtlige av platas 14 spor ble spilt inn i Alta, bortsett fra førstesingelen, ”Status”, som ble spilt inn i Eriksens studio i London og produsert av Tord Øverland Knudsen, kjent fra bandet The Wombats.
Som eneste norskspråklige band på by:Larm 2008, er ikke Cyaneed ”nok et band som hiver seg på bølgen”. Riktig nok var låttitlene på forrige plate engelsk, men dette har de lagt fra seg nå. Cyaneed anno 2010 er skitnere, modnere, hardere, søtere og langt mer erfarne, de slår der de i fjor klasket.
Sangene på ”Dr Daniel” er i hovedsak skrevet av vokalist Hanna Reinsnes Moen, som i påska i fjor ble overtalt av produsent Øverland Knudsen til å kjøpe synth. Det innkjøpet har lagt en ny dimensjon bandets lydbilde.
Albumets andre singel ”Analyse” gikk rett inn på førsteplass på iTunes norske rockeliste første dagen etter at den ble sluppet, og har blitt spilt regelmessig på riksradiokanaler.
Når Lydverket skriver at ”bandet er like tight live som på plate”, og videre sier at ”det er ikke verst fra bandet som leverte en av de beste konsertene på by:Larm 2008”, forteller det om et bunnsolid band, både live og på plate.

Med en sterk merittliste hva både utgivelser og konserter angår, har Cyaneed vokst opp til å bli et band som krever å bli tatt seriøst – noe store deler av Norsk musikkbransje har sagt seg enig i de siste årene, så det er ikke uten grunn at selveste Jello Biafra, legenden fra Dead Kennedys, mente Cyaneed var noe av den beste punkrocken han hadde hørt på mange år(!).

Med seg på RELEASEFESTEN på Blå vil også stonerrockerne i Taliban Airways fra Tromsø og bandet Eskimo fra Oslo og Volda.

Kjøp billett »

Video:

Kommenter: