Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Novafest Fredag | Blå

Fredag 16. april:

NOVAFEST 2010:

150+avg./2Dagers=250/KL. 20:00/ID: 20

Casiokids + The Megaphonic Thrift + Go Fandango

Radio Novas årlige musikk- og kulturfestival. I dag med årets store suksesser!

CASIOKIDS

Hvordan i all verden har et band som synger fullstendig tullete, surrealistiske tekster om bikkjer og gomurer på erke-bergensk blitt et av de mest populære norske bandene både til vanns og til utenlands de siste årene? I vår turnerer de i Storbritannia med selveste Hot Chip, og til sommeren spiller de på Øyafestivalen.

Og bak suksessen ligger milevis med hardt arbeid, uendelig mange spillejobber og underfundige, morsomme, vakre og dansbare melodier som fenger kids både med og uten bart. En konsert med Casiokids er ikke bare en konsert, men en visuell fanfare, en barnlig fest og en euforisk opptur, og vi i NOVAFEST 2010 er ekstremt stolte over at Casiokids tar seg tid til å spille hos oss midt i det som ser ut til å bli gjennombruddsåret til bandet!


THE MEGAPHONIC THRIFT

"Norges beste indieband" - sitat Totto Mjelde på luften med Sexy 3.mars.

Når styggvakker gitarstøy og vanedannende melodier støter sammen, dannes The Megaphonic Thrift. Mens tregrepsriff omskapes til gigantiske vegger av lyd og flommende støy, beveger bandet seg fra å være en drømmekrysning av Sonic Youth, Guided by Voices og Velvet Underground, til å bli sjangerdefinerende, grenseoverskridende og helt unikt. Bandet består av Richard Myklebust fra Stereo21, Linn Frøkedal og Njål Clementsen fra The Low Frequency in Stereo, og Fredrik Vogsborg fra Casiokids/Syme.

I 2009 var gruppa i Urørtfinalen, imponerte på by:Larm og spilte deretter på en rekke festivaler i inn- og utland som Iceland Airwaves, CMJ, Roskilde, Ragnarock, Øya, SPOT og EKKO. Debut-EPen "A Thousand Years Of Deconstruction" ble utgitt i oktober av Spoon Train Audio og internasjonalt i desember av Deadly People, det nye selskapet til den gamle Modular-sjefen Phil Hutcheon. I år har de allerede spilt på EuroSonic og by:larm, og i midten av mars drar de ut på en 10-dagers showcaseturné med spillejobber på ILMC i London, i New York i regi av Øya og på den sagnomsuste SXSW-festivalen i Austin, Texas.

1.mars kom debutalbumet "Decay Decoy" på Hype City Recordings (I Was A King/Harry's Gym/Tønes/Bygdin). De 9 sporene ble spilt inn i Duper studio sammen med superprodusent Jørgen Træen. Groove sier følgende om platen: "uten tvil det noe av det ypperste av hva norsk alternativ rock har å by på, og selv om det nok har blitt mange utfordrere også innen norsk DIY-musikkliv, er det for øyeblikket ingen som kan røre The Megaphonic Thrift, verken live eller på plate. De har rett og slett havnet i sin egen liga, og det er vanskelig å si noe annet enn at det er fullt fortjent".


GO FANDANGO

De to hovedmedlemmene i Go Fandango møtte hverandre for første gang i fransktimen på Lambertseter videregående. Der fant de tonen og ville starte et band, men oppdaget at ingen egentlig kunne spille. I dag er situasjonen en helt annen og lyden av Go Fandango får deg til å danse rundt som om du var galen.

Go Fandango består idag av Sigurd Fandango, Emil Johnsen, Vegard Setrom, Øyvind Bersvendsen, Lisa Pliassova og Pia Tveterås. Kort fortalt, det som betyr mest for gruppa er spilleglede, øving, vennskap, ødelagte vennskap og, kanskje aller viktigst, leiting etter nerven i musikken, denne velkjente drømmen om å bli rockestjerne.

Kjøp billett »

Video:

Video:

Kommenter: