Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Novafest Lørdag | Blå

Lørdag 17. april:

NOVAFEST 2010:

150+avg./2Dagers=250/KL. 20:00/ID: 20

Mount Eerie (US) + No Kids (CAN)

Radio Novas årlige musikk- og kulturfestival. I dag med black metal inspirert lo-fi/alternativ pop og indiepop.

MOUNT EERIE (US)

Mount Eerie, eller Phil Elverum, har en av de mest innfløkte og mangfoldige diskografiene og bandutviklingshistoriene vi veit om. Mount Eerie er også et fjell i nærheten av Anacortes i nord-Washington, stedet Elverum kommer fra. Hvis du syns etternavnet hans høres mistenkelig norsk ut har du helt rett! Fyren har nemlig et nært forhold til Norge, som han besøkte for første gang i 2002. I 2003 bodde han i åtte måneder på en hytte på Kjerringøy, og der, den 1. mars, ble også Mount Eerie-prosjektet født, og Phil la en ekstra "e" til i etternavnet "Elvrum". Senere har han gitt ut en bok med dikt han skrev i løpet av oppholdet, og han har spilt inn en metal-plate med norske musikere.

Det musikalske uttrykket til Mount Eerie spenner fra lavmælt pop på kassegitar til samarbeidsposjekter med Karl Blau og Julie Doiron, til det han altså driver med for tiden: svartmetall. Til Novafest kommer han med to trommiser og en gong, og vi tror det blir mørkt, bråkete og godt!


NO KIDS (CAN)

Det er noe med de mørke skogene og de stille innsjøene i den amerikanske delstaten Washington og den tilgrensende, kanadiske delstaten British Columbia. Strålende band på begge sider av grensa har det med å dukke opp riktig så ofte, og jammen ser det ut til at de har et godt naboforhold i de to statene også, for tverr-nasjonale samarbeidsprosjekter vokser nesten som kongler på grantrær. Ta bare amerikanske Phil Elverum og kanadiske No Kids som gjennom en årrekke nå har turnert sammen og spilt i hverandres band ved en rekke anledninger. Høsten 2009 flytta for eksempel Justin Kellam fra No Kids til Berlin for en periode, og da var det Elverum som steppa inn som trommis i No Kids. Og tilsvarende har de to resterende tredjedelene som utgjør No Kids, Julia Chirka og Nick Krgovich, spilt med Mount Eerie som de altså også turnerer sammen med når de kommer til årets Novafest.

Om det har påvirka lydbildet til denne r'n'b-influerte, lo-fi-pop-trioen blir spennende å se på Blå i april. Antagelig får vi høre både gamle hits fra den strålende debuten "Come Into My House" fra 2008 og materiale fra en ny plate som etter planen skal komme til høsten. Så er du klar for litt klønete, men elegant, nerde-dans til intrikate, men fengende pop-toner er dette konserten for deg!


PICA PICA

Pica Pica er Rebekka Markstein. Hun spiller også i Maribel, og har ofte med seg medlemmer derfra når hun spiller live. Pica Pica er kanskje ikke så kjent i Norge ennå, men hun er faktisk en hit på student-radiostasjoner i Canada!
Sagt om Pica Pica: «Musikalsk er dette sårbar støy ikledd luftig og myk vokal. Assosiasjonene flyr til band som Slowdive , My Bloody Valentine og ikke minst Mazzy Star´s Hope Sandoval.»
Vi sier: Pica Pica låter både sårbar og tøff på en og samme tid, og inviterer fans av ypperlig norsk støy- og shoegaze med på en luftig reise i et mildere, men ikke mindre spennende landskap.

Kjøp billett »

Video:

Video:

Kommenter: