Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Nils Bech | Blå

Fredag 23. april:

RELEASEKONSERT:

100+ avg./130 I DØRA/KL. 21:00/ID: 20

Nils Bech

med Bendik Giske

Hvilken gave til den norske offentligheten Nils Bech er! Gutten som løper fra stivpyntede opptredener på Operaen til fullsatte og svette klubbgigs på en og sammme dag.

Han er en like naturlig del av programmet på internasjonale perfomance-kunst festivaler og motevisninger som på Øya-festivalen og tv-program som Lydverket og Store Studio. Han har jevnlige sidelange omtaler i de største norske avisene og utenlandske blader som Interview Magazine. Alt dette var innen han hadde sluppet så mye som en singel - og nå er det duket for albumslipp: Look Back!

Look Back er Nils Bechs solodebut, men har blitt skrevet og innspilt i nært samarbeid med jazzmusikeren Bendik Giske som også er produsent for skiva. Bendik Giske har gitt ut to kritikerroste album med trioen Listen! og spilt med så ulike musikere som Pat Metheney og Kleerup. Sammen har Nils Bech og Bendik Giske og et bredt lag av gjester laget 12 spor med konseptuell elektropop fremført med høypotent elektronikk, harmoniserte saxofoner og Nils Bechs sårbare vokale virtuositet.

Første gang vi så og hørte Nils Bech stod vi gapende igjen på gulvet, fulle av forbauselse og undring over dette mennesket. Første reaksjon var "Er dette seriøst ment?!" - men i neste sekund - "Hvordan kan man være så alvorlig i en så yrende og feststemt masse?" Nils Bech innehar en unik tvetydighet som gjør at normale motsetninger som letthet og dybde, alvor og skjemt blandes og bryter gjennom slørene vi beskytter oss med.


Look Back er mixet av Petter Haavik og innspilt i Parachute Studio med Roar Nilsen. Blant de mange gjestemusikere på albumet finner man Mirejam Shala (Martine & Mirijam/FoxNWolf), Ole- Henrik Moe og Kari Rennekleiv.

Nils Bech er et fenomen, en legende som bare venter p at de fremtidige generasjonene skal se tilbake og si: 2010 var jammen en underlig periode! Look Back blir da det ultimate dokumentet, en hilsen fra en tid da det ble gitt ut skiver med BARE HITS!

Billett legges ut snart

Video:

Kommenter: