Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Æthenor / 27.april | Blå

Tirsdag 27. april:

TRYPTIKON:

CC:150/KL. 21:00/ID: 18

Æthenor (N/UK/US)

+ STIAN WESTERHUS (RUNE GRAMMOFON)

Et band inviteres til å gjøre tre forsjellige konserter - dette er den andre av i alt tre konserter med Æthenor i BLÅ's Tryptikon-serie.

Æthenor er ambient/improv/sludge musikkens supergruppe. Prosjektet startet da noen av bandmedlemmene hadde et par dager fri under en turnè i 2003 og spilte inn noen improviserte sessions på hotellrom og andre tilfeldige lokasjoner. Første konstellasjon bestod da av Vincent de Roguin fra sveitsiske Guapo og Stephen O'Malley (SunnO))), Khanate). En stund senere fikk gutta blod på tann og samlet seg på et fjell i Sveits ett eller annet sted, drog med seg Daniel O'Sullivan fra Guapo som bidrar på Fender Rhodes og perkusjon. Gutta spilte inn det halvtimes lange, 4-delers eposet tittulert Deep in Ocean Sunk the Lamp of Light i løpet av en natt. Dette skulle sette standarden for et spennende og langt mer langvarig samarbeid enn først antatt.

O'Sullivan kom ikke bare inn som gjestemusiker, men satte standarden med tittelen på førstealbumet (Deep in Ocean Sunk the Lamp of Light) som utkom på den lille, men helt fantastiske San Fransisco labelen VHF Records i 2006. Han er også hjernen bak bandnavnet Æthenor som kommer ifra gamle grekenland - Æther (aether) som betyr stedet over jorda der hvor gudene bor (les: himmelen) og Athanor, navnet på ovnen i de gamle alkemystmytene.

Etter å ha sluppet debutalbumet begynner dette prosjektet virkelig å rulle og i årene som følger nedkommer de med albumene Betimes Black Cloudmasses (VHF, 2008) og splitter nye Faking Gold And Murder (VHF, 2009). Med disse utgivelsene utvides også besetningen til å inkludere artister som fri-jazz trommisene Steve Noble, Alex Babel og Nicolas Field, fruntfigur i Current93 - legendariske David Tibet og vår egen Kristoffer Rygg fra det ikke særlig mye mindre kjente bandet Ulver.

Æthenor kommer og gjør tre konserter denne våren, et prosjekt vi gleder oss noe helt enormt til. I livesammenheng opptrer Æthenor regelmessig med en line-up bestående av Steve Noble (trommer), Stephen O'Malley (gitar), Daniel O'Sullivan (tangenter) og Kristoffer Rygg (elektronikk/vokal) - kvartetten kommer også til å utgjøre kjernen i konserten på BLÅ.

For å sette stemningen har Æthenor valgt å invitere tre ulike norske eksperimentelle utøvere. Lasse Marhaug (Jazkamer), Sten Ove Toft (ALTAAR) og Stian Westerhus (Monolithic/Puma) kommer til å gjøre en konsert hver under Æthenors Tryptikon besøk. Om de skal spille sammen med dem, eller ikke er for øyeblikket ikke kjent, men bra blir det uansett!

1. APRIL // 27. APRIL // 2.JUNI

TRYPTIOKON billett til alle tre arrangementene koster 333,-

Kjøp billett »

Kommenter: