Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Litteratur på BLÅ | Blå

Tirsdag 27. april:

Tirsdager:

30,-/KL. 19:00/ID: 20 år

Litteratur på Blå: Ungdomslitteratur

Hver Tirsdag kl. 19 inviterer Litteratur på BLÅ til debatter, samtaler og intervjuer på BLÅ. Vi skal ha plass både til den dype, trege samtalen om den litteraturen som står i fare for å drukne i dagspressens stadig høyere tempo, men også være et sted for de aktuelle debattene.

Ungdomslitteraturen befinner seg i en mellomposisjon i det litterære landskapet. Denne kvelden ser vi på avgrensningene, mulighetene og kriteriene ungdomslitteraturen møter, eller bør møte. Stikkord er: hva er ungdomslitteratur, hvem er ungdom, hvem leser ungdomslitteratur? Og hva er god ungdomslitteratur? Hvilke kriterier ligger til grunn, og hvilke bør gjøre det? Stilles det estetiske krav til denne litteraturen, eller er den oppdragende, pedagogiske effekten det viktigste?

De som skal diskutere dette er Ketil Kolstad, daglig leder i Foreningen !les, som jobber med formidling og leselyst blant barn og unge, litteraturkritikeren Guro Havrevold, og forfatteren Elen Fossheim Betanzo. Hun har gitt ut Å skrive kjærlighetsbrev, og kommer med ny bok denne våren, Si det! Ordstyrer er Helene Heger Voldner.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: