Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
thrones ovo nadja | Blå

Onsdag 5. mai:

KLUBB VRIOMPEIS:

CC:150/KL. 21:00/ID: 18 ÅR

Thrones (US) + OvO (IT) + Nadja (CAN)

En maktdemostrasjon innen støyrock! Joe Fuckin’ Preston! Thrones er Joe Prestons soloprosjekt. Om navnet ikke låter kjent så har i hvert fall mannen en av de mest imponerende CV’ene i klassen tungrock.

Der han har vært involvert i band som Earth, Melvins, High On Fire, SunnO))) og en haug andre prosjekter. Imponerende. Thrones spiller hva man kan kalle doom, om ikke metal så i hvert fall en korpulent dose rock helt der ute i periferien. Av hans tidligere musikalse eskapader er Earth en åpenbar musikalsk referanse, for ikke å glemme Melvins som han også har vært med i, men der Earth er mer dommedagskøntri er Thornes elektrisk, eksperimenterende og tungriffende. En salig blanding mellom foten-på-monitor-rock, eksperimentell/noise lydvegger og shoegaze, men fremdeles Lemmy nok så det holder.

Noise & Dreadlocks. OvO er støyrockbandet som involverer musikk like mye som livet selv. Stefania Pedretti og Bruno Dorella bestemte seg for å starte OvO enkelt og greit for å kunne spille musikk og reise sammen. Praktisk. 600 konsert og 8 år senere er det lett å forstå at de har kommet seg rundt om kring, til og med utgitt 5 studioalbum til tross for at de insisterer på at de i all hovedsak er et liveprosjekt. De to mest bekerkelsesverdige plate som også er de to siste - Miastenia (2006) og CroceVia (2008) - er begge utgitt på Load Records i statene. Sistnevnte er til og med innspilt i gjengangerstudioet til Sonic Youth (Evol + Bad Moon Rising). SY eller ikke, OvO er noe for seg selv. Beinhard og nådeløs bråkerock, med en av de aller drøyeste vokalene i moderne rock.

Dommedag ala Canada. Nadja er duoen bestående av canadierene Aidan Baker og Leah Buckareff, for tiden bosatt i Berlin. Det startet i 2003 som Aidan Bakers sitt soloprosjekt som han brukte til å utforske sin hang til tyngre og mer støyete eksperimentell ambient musikk. Bråkedroner er heller ikke teknisk feil å kalle det. Kjært barn har jo minst to navn som det heter. Uansett; i 2005 ble Buckareff med og doblet medlemstallet. Det var dette som bragte prosjektet fra Bakers klakke studio og ut på veien. Sammen har de fortsatt å lage musikk som har blitt beskrevet som dorne metal, ambient doom og shoegazer - de kombinerer atmosfæriske gitarer som de krydrer med elektroniske elementer - alt dette satt sammen med metal og post-rock strukturer.
Nadja har turnèrt helt ufattelig mye og har også rukket å gi ut sært kritikerroste album på noen ganske så supre plateselskap slik som Alien8, Important, Hydrahead, Crucial Blast og nå sist på Beta-Lactam Ring.

Billett legges ut snart

Kommenter: