Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
ALTAAR + ÅRABROT | Blå

Torsdag 20. mai:

FULLBLODS METALKVELD FRA A TIL Å

130+avg./160 I DØRA/KL. 21:00/ID: 18

ALTAAR + Årabrot

Bylarm suksessen og spellemann-nominerte i tospann! Denne kvelden byr på de to mest obskure metalbandene på den kommersielle norske halvkulen.

ÅRABROT er virkelige noe for seg selv. Kjerringa som går baklengs, motstrøms. Bandet har etter 2 fullengdere produsert av Billy Anderson og 2009s 'The Brother Seed' produsert av selveste Steve Albini tatt steget enda lengre inn i den mørke materien av metal. Metallen som egentlig er støyrock som egentlig er dronemusikk som egentlig er metall (bare for å gjøre det hele litt mer mystisk) har blitt perfeksjonert av Haugesundsbandet etter 9 år i søla. Bandet er ikke fremmed for å jobbe hardt og etter mangfoldige turnèer i Europa og USA og hele 3 utgivelser i fjor, utgitt på Oslobaserte Fysisk Format, materialiserte det hele seg med en nominasjon til Årets Spellemannpris i kategorien Metal.
Vel fortjent! Men de tar seg alikevel ikke en pust i bakken av den grunn. I 2010 kan bandet by på mye annet snæcks, de nedkommer bl.a. med en digital singel og video i mai og en dobbel fullengder i september, nok en gang produsert av kjekkasen Billy Anderson.

ALTAAR er et relativt nyskrevet blad i musikk-norge. Bandet kulminerte med en legendarisk bra konsert på fjorårets Klubb:Øya på BLÅ, noe som medførte direkte oppgradering til Øyafestivalen i middelalderparken i 2010, like etter konsertslutt. Bandet består av Andreas Tylden (ex JR-Ewing), støyveteranen Sten Ove Toft og en ambulerende besetning bestående mer eller mindre fast av Espen Hangård (KILLL/No Place To Hide), Kenneth Lamond (ex JR-Ewing) og Didrik Telle fra Osloprisvinnende Obliteration. Etter en runde med konserter på bl.a. Incubatefestivalen i Nederland og på Hennie Onstad Kunstsenter i fjor høst opplevde bandet, som omtaler musikken sin som Blasphemous Funeral Ambient Doom, en formidabel by:Larm festival tidligere i år. Bandet ble hauset opp av alt som kunne krype og gå av utenlandsk presse, deriblant NME, The Stool Pigeon, Stereogum, Loud & Quiet med flere. Bandet er aktuelle denne våren med en relansering av den allerede utsolgte kassetten Dødsønske (2009), en syvtommer og et album litt senere i år.

Dette blir kvelden hvor du får høre det beste av hva Norge kan by på den dag i dag. En leksjon i alternativ metal fra A til Å.

Kjøp billett »

Video:

Video:

Kommenter: