Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
turner/ zanussi/ johannesen | Blå

Onsdag 26. mai:

100,-/KL. 20:00/ID: 18

Jazz på Gølvet: Johannesen/ Zanussi/ Turner

The Jazz of Titans. Her får de musikalske smaksløkene krydder av sterkeste sort. Kim Johannesen [gitar, Norge], Per Zanussi [kontrabass, Norge], Roger Turner [trommer & perkusjon, England]

Kim Johannesen [gitar, Norge]
Har de siste årene etablert seg som en av de fremste representantene for sin generasjon i norsk improvisasjonsmusikk, og har bl.a. blitt omtalt som en ny, norsk stjerne på jazzfirmamentet av Stein Kagge i Aftenposten. I tillegg til sine faste band Golden Dawn, REVOLVER!, Johannesen:Furu:Sandbakken, Wetter/Vinaccia/Johannesen og Johannesen/Furu duo, har han spilt med folk som Raymond Strid, Frode Gjerstad, Chris Corsano, Pat Thomas, Tatsuya Nakatani, Joe Williamson, Klaus Holm, Joel Grip og Lene Grenager.
Han har turnéert med egne band i Norge, Sverige, Danmark, Finland, England, Frankrike, Tyskland, Sveits, Estland og Nederland, spilt på alle de største jazzfestivalene her til lands og har utviklet en bemerkelsesverdig stilsikker tilnærming til improvisert musikk. Tidligere har Kim vunnet Nõmme International Young Artists Competition i Tallin, og deltatt i Rikskonsertenes Jazzintro med REVOLVER!.
Kim representerer en ny generasjon som høster inspirasjon fra hele bredden av seksti- og syttitallets europeiske mestere og stilskapere til de siste ti års store norske improv-eksplosjon.

Per Zanussi [kontrabass, Norge]
En av landets mest interessante bassister i dag. Foruten sin egen kvintett, Zanussi 5, er han medlem av MZN3 (med Kjetil Møster og Kjell Nordeson), Trespass Trio (med Martin Küchen og Raymond Strid), Jazzmob og Crimetime Orchestra.
Zanussi er også en profilert komponist. Han har skrevet musikk for prisvinnende teater- og danseforestillinger, kortfilmer og for sin egen grupppe med Trondheim Jazzorkester.
Han har tidligere sammarbeidet med folk som Marylin Crispell, Jon Christensen, Paal Nilssen-Love, Håvard Wiik, David Stackenäs, Axel Dörner, Thomas Strønen, Sten Sandell.

Roger Turner [trommer & perkusjon, England]
Er en av de fremste representantene av britiske improvisatører i dag og har, siden han ankom improvisasjonsscenen i London i 1970-åra, opparbeidet seg nærmest en legendestatus i Europa.
Han er applaudert for sin enorme presisjon, kreativitet og hurtighet og har spilt med bl.a. Toshinori Kondo, Derek Bailey, Evan Parker, Cecil Taylor, Otomo Yoshihide, Mats Gustafsson, Joëlle Léandre, Keith Rowe og Wolfgang Fuchs.
Roger Turnes faste band er The tradition trio med Alan Silva og Johannes Bauer, The Recedents med Lol Coxhill og Mike Cooper, Konk Pack med Tim Hodgkinson og Thomas Lehn, Phil Minton Quartet med Veryan Weston og John Butcher samt duoer med John Russell og Phil Minton.

Billett kjøpes i døra

Video:

Kommenter: