Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
uffie | Blå

Lørdag 29. mai:

Evig fengende electropop!

220+avg/250 i døra/KL. 21:00/ID: 20

Uffie (US) w/KODH

Support: KINEE

Uffie er endelig tilbake etter hennes forrykende konsert på BLÅ i 2007! Født i Florida og oppvokst i Hong Kong er basisen for suksessoppskriften til Uffie. 

I 2004 valset hun som tenåring borti hip-hop og tok Paris med storm. Da hun booket BLÅ-kompisen DJ Feadz til en klubb en stund tilbake, utviklet vennskapet seg til et musikalsk samarbeid som resulterte i at hun gjorde vokalsporene på Feadz sitt nye prosjekt og sammen skapte de electro-pop hitene 'Ready To Uff' og 'Pop the Glock'.

Ed Banger Records som huser artister som Justice, DJ Mehdi and Busy P, har endelig fått et kjærkomment feminit tilsnitt i stallen og hun har fått velfortjent oppmerksomhet for MC evnene sine. Selv sier Uffie at hun er inspirert av Grime, Crunk, Hip-Hop og Acid House, men flyten i vokalbruken plasserer seg i landskapet rundt electro, rap og nu-skool, med en drøy hang til obskøne og provoserende tekster.

Etter at nevnte superhit 'Pop the Glock' skapte furore i bloggverdenen, på evigunge Myspace og ute på klubbmarkene rundt om i verden fulgte Uffie like greit opp med flere schlagere slik som 'Hot Chick' og 'In Charge' fulgt opp av hennes tredje EP som inkluderte låter som 'First Love og 'Brand New Car'. Men det skal ikke stoppe her. Norgesvennene Justice forstod kjapt at her er snakker vi seriøs hit-teft og inkluderte henne på låta 'Tthhhee Ppaarrttyy' fra mesterverket †.

17.000.000 avspillinger på myspace senere, kunne man finne Uffie på de store internasjonale scenene overalt hvor det fantes et snev av kredibilitet. Hun har vært i Japan som support for Pharrell Williams (Neptunes, NERD), blitt remixa av Sebastian og kledd opp av Jeremy Scott, samt vært en ettertraktet figur i en hel skokk av motemagasiner. Selv en av våre favorittregissører  Pedro Almodóvar snappet opp låta 'Robot Oeuf' til sin kommende langfilm.

Denne våre kommer endelig Uffies fulllengder! 'Sex, Dreams & Denim Jeans' høres nesten ut som et Turboneger album, men vi antar at innholdet som slippes på nevnte Ed Banger kommer til å være en smule anderledes enn hva de kjønnslige norske rølgegutta hadde kokt sammen. Plata er produsert av forskjellige genier innen moderne electro; Feadz, Mr Oizo, Sebastian og Mirwais, sistnevnte er vel kanskje mest kjent for sine samarbeid med gamlemor Madonna.

Albumet inneholder blant annet en duett med Pharrel Williams og mange andre godbiter. Selv sier hun at 'Sex, Dreams & Denim Jeans' er lagd for å levere et futuristisk, elektronisk hip-hop soundtrack, pakket inn med særs leket og sexy feminisme, men med sterkt fokus på evig fengende electropoprefrenger.

Etter flere år i den kommersielle undergrunnen blir 2010 trolig året der hun virkelig bryter overflaten og blir en folkekjær artist på alles lepper, ipod og dansegulv.

Kinee

rødtopp electro-pop med balletak.

KINEE har aldri prøvd å skjule at det er pop hun skriver. Derimot er det hva man gjør ut av melodiene som vekker hennes interesse. Med seg har hun produsent Magnus Høiberg (best kjent som FINAL), som supplerer med en god dose disco og bass. Selv står hun for skråling og tangenthamring. Let's go oh oh oh.

Kjøp billett »

Video:

2 kommentarer:

 1. 1.

  pb:

  26. May 2010, kl. 18:29

  Når går Uffie på scenen?

 2. 2.

  Simen:

  29. May 2010, kl. 20:10

  Dette håper jeg også å få svar på, ettersom det egentådig avgjør om jeg drar på blå i kveld.

Kommenter: