Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Klubb Raggabalder | Blå

Fredag 18. juni:

Siste raggareis:

100,-/KL. 23:00/ID: 20

Siste Raggabalder noensinne!

Gravøl med Joddski og Steigan

Å si at Raggabalder Riddim Rebels har vært viktig for den norske dancehall reggaescena er mildt sagt en underdrivelse.

Når Jan Steigen og Joddski starta klubben Hoya Kadoy på Living Room i 2001/2002 var det omtrent ingen som spilte moderne dancehall ute på byen i Oslo (og ser du bort fra Troubletone i Stavanger, nesten ingen i Norge generelt) på en fast basis.

Nå er dancehall en naturlig del av norsk uteliv. På Living Room fikk også Oslo-publikummet stifte bekjentskap med utenlandske sounds og artister og på de snart ti år siden har Raggabalder delt scene med alle fra Beenie Man til Tanya Stephens til Cutty Ranks og Lee ”Scratch” Perry. Klubben på Living Room vant årets klubb hos Natt og Dag i 2004, og etter det starta Raggabalder opp på Blå for en like legendarisk periode.  I tillegg har Raggabalder spilt i hver krik og krok av Norge og hatt faste klubber i de fleste byer av en viss størrelse. De har spilt over hele Norden og langt inn i Øst-Europa.

De har gitt ut 5 mixtapes, og det eneste nederlaget så langt var tapet i Norges første soundclash mot Troubletone. De siste årene har Trondheim-baserte DJ Drahpaa vært tredjemann i crewet, og sørget for at Raggabalder enda er i stand til å levere det nyeste av det nye for norske dansegolv. Når de nå sier takk for seg med 3 jobber i henholdsvis Oslo (Blå 19.06), Stavern (Det Gule Galleriet 25.06) og Trondheim (Blæst 26.06), er det riktignok kun snakk om en pause på ubestemt tid. Det er likevel vemodig og det er ingen grunn til å  ikke komme og få seg en aller siste dose med Ramsalt Ragga fra nordlendingene.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: