Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Klubb Vriompeis | 8.juli | Blå

Torsdag 8. juli:

Klubb Vriompeis: Sommeravsluttning

CC: 100/KL. 21:00/ID: 18

Oren Ambarchi/Lasse Marhaug + FNS + Maranata + Noise Star & The Fall of Rome

Noise/ math Rock. Klubb Vriompeis har nok en gang gleden av å presentere en av verdens store dronemesterene til Oslo!

OREN AMBARCHI (AUS) / LASSE MARHAUG (N)

Oren Ambarchis musikk karakteriseres som delvis nølende (på en positiv måte) og intense låtstrukturer som danser lambada på grensen mellom flere stiler; moderne elektronisk prosessert, improvisasjon og minimalisme, nedpå luskende melodistrukturer som trekker paraleller til komponister som Morton Feldman og Alvin Lucier. Det handler om rockens fysiske kvelertak, spilt av i sakte tempo og strippet ned til beinet - rocken abstrahert og redusert til ren signaleffekt.

Fra slutten av 1990-tallet har Ambarchi eksperimentert med gitar og abstraksjon. Med utfyllende teknikker og intrumenter har han gjordt gitarenlyden mer personlig og skapt et unikt lydrike. På de siste utgivelsene som 'Grapes From The Estate' og 'In The Pendulum's Embrace' har Ambarchi tatt i bruk en bred palett med harmonica, strykere, bjeller, piano, trommer og perkusjon og skapt magiske skjøre teksturer lette som luft, men som samtidig går hånd i hånd med gitarens dype urovekkende frekvenser.

Oren Ambarchi søker å gjøre komposisjonene sine enklest mulig, utforske et komsept over lengre tid og sakte med sikkert flørte og erte frem nye nyanser og teksturer. Det hander om å ta tiden til hjelp og mane frem forandringer og varisjoner som man ikke legger merke til før det har skjedd. Å overvære en konsert med Oren Ambarchi er virkelig noe for seg selv.

Ambarchi har gjordt samarbeid med arister på scenen og i studio med en rekke komponister og musikere som Fennesz (Austria), Otomo Yoshihide (Japan), Pimmon (Australia), Keiji Haino (Japan), John Zorn (USA), Rizili (Greece), Voice Crack (Switzerland), Jim O'Rourke (USA), Keith Rowe (UK), Phill Niblock (USA), Dave Grohl (USA), Gunter Muller (Switzerland), Evan Parker (UK), Z'ev (USA), Toshimaru Nakamura (Japan), Peter Rehberg (Austria), Merzbow (Japan) og mange, mange flere.

Forutenom å være en særs aktiv og vi vil påstå særdeles dyktig musiker har Oren Ambarchi de siste 10 årene drevet 'What Is Music? Festivalen hjemme i Australia. Han kuraterer for øyeblikket konsertserien 'Maximum Arousal' serien i Melbourne og har nettopp vært med-produsent for Tv-programmet Subsonics om eksperimentell musikk i hjemlandet.

Ambarchi har utgitt plater på en haug med plateselskap. Vi vet ikke om alle han har utgitt på, men av kredibilitetslabler kan vi nevne Touch, Southern Lord, Table Of The Elements og Tzadik.


FNS (Fredrik Nes Sevendal/Miasmah)
FNS kom i år med en av årets beste album "FNS" på en av våre favorittlabler drevet av selveste Svarte Greiner, Miasmah.
Mannen bak, Fredrik Nes Sevendal er som en veteran å regne i det norske eksperimentelle undergrunnsmiljøet der han har fått herje fritt i forsjellige prosjekter slik som blant annet DEL, Slowburn og Kobi. Forutenom dette har han gjort forsjellige samarbeid med kjente og kjære navn som Makoto Kawabata (Acid Mothers Temple), Mitsuru Tabata (Zeni Geva, Marble Sheep), Mark Francombe (Cranes) og Bill Wood fra 1/3 Octave Band.

FNA gir oss noen magiske øyeblikk fra scenekanten med sin lille psych-folk verden, primært gitarbasert og Sunburned Hand of the Man er en åpenbar referanse her.

Det er mørkt, det er trist, det er vakkert. Det er death-fuzz.


MARANATA (Roggbif/Ambolthue)
Dag Stiberg - Sax/ Elektronikk/ Vokal
Jon Wesseltoft - Guitar/Elektronikk
Kjetil Manheim - Trommer


NOISE STAR & THE FALL OF ROME (Temple of the Flesh God)

Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus (15. desember 37–9. juni  68 e.Kr.), født Lucius Domitius Ahenobarbus, også kalt (50–54 e.Kr.) Nero Claudius Drusus Germanicus, var den femte og siste keiseren av det julo-claudiske dynasti i Roma. Den 25. februar i år 50 ble han arving til tronen etter sin grandonkel og stefar Claudius. Han overtok tronen 13. oktober år 54. I 66 la han til tittelen Imperator til navnet sitt. Han døde angivelig som følge av selvmord. Elskerinnen Claudia Acte hadde ansvaret for begravelsen hans. Nero var den siste keiseren av den juliske slekt.

Noise Star & The Fall of Rome er den ferskeste skampletten på den norske eksperimentelle scenen. Prosjektet som kommer krypende ut av prosjekter som Utarm og Audiokustus nedkommer om ikke så lenge med sin første fullengder "Pax Nihil Imperator". Som navnet tilsier er prosjektet en hymne til dekadensen under romerrikets fall, en romersk orgie anno 2010 med synther, plenty av effektbokser og vokal med altfor mye klang. Med referansene og CV'en i orden var det en selvfølge at Noise Star skulle få lov til å starte denne lovende kvelden!

Billett legges ut snart

Video:

Video:

Kommenter: