Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Sunkissed 10 år | Blå

Fredag 13. august:

Øya:Sunkissed

150,- / 130,- med øyapass/KL. 22:00/ID: 20

Sunkissed 10 år

Sunkissed:Live 10 [ekstraomgang]

“...for lack of a better parallel, the city's Hacienda Club” - PitchforkMedia.com.  Sunkissed is the musical world of g-HA and Olanskii.

Satan tute Hælvettttte! Etter alle år med prinsippielt fravær av bursdagsmas detter vi i bøtta med hud og hår. Ti år i klubbverdenen er jo som kjent et hundeliv og litt til. Da får det så være med fine forsett! Vi overlater herved aldringens immaterialitet til Amanda Lepore; kjør kakefest, hatter, tant, fjas og tøseløs selvgratulasjonering. Vi lover at det blir minst ti år til neste gang!


SUNKISSED 10 ÅR : Sunkissed:live 10 [ekstraomgang]


LIVE:
Bugge Wesseltoft vs Pål Strangefruit & Knut Sævik [Mungolain Jet Set]
Robomatik & the Tronix [Trulz & Robin vs Ost & Kjex]
Mental Overdrive
Frost
Christian Sol
Tobii

DJ:
Todd Terje
Nils Noa
g-HA & Olanskii
Vinny Villbass
[+ ute] Henri Le Coq & Le Capitain + La Cosa Sunkissed


Sunkissed:live ble født i 2003 da Paul Thomas, produsent for One World programmet på BBC Radio 1, var i Norge for å dekke norsk elektronisk musikk. Paul Thomas intervjuet over 40 artister i Tromsø, Bergen og Oslo før vi toppet det hele med et stort live arrangement i Oslo. Lenge før norsk media klarte å legge øra til jerbaneskinnene, ble dette til 6 timer radio på den engelske statskanalen. Det ble også en braksuksess for Sunkissed:live, med kø som strakk seg helt til Hausmannsgate og legendarisk stemning på Blå. Hvert år siden har Sunkissed:live fortsatt å fronte norsk elektronisk musikk, fra jazz til techno. Vi har levert enda 6 timer radio til BBC, og inngikk i år som egen scene under By:Larm. Sunkissed:live, i samarbeid med ambassaden i London, gjorde også det største utenlandsarrangementet under 100 års jubileet, med 28 artister fra Biosphere til Turboneger på Fabric i London. Denne fredagen blir det andre ekstra omgang og dermed tiende gang vi gjør Sunkissed:live.


Bugge Wesseltoft vs Pål Strangefruit & Knut Sævik [Mungolian Jet Set]

Mungolian Jet Set har på sitt merksnodige vis konstruert en ny dimensjon i det musikalske univers de siste 5 årene. De ekstremt komplekse komposisjonene og remixene gjort med silkehansker og hagesaks har åpnet dører til det internasjonale pressekorpset som stadig undrer seg "This is just amazing! ...who the fuck are these guys??" I denne vendingen skal de to mungolerne i samspill med selveste Bugge Wesseltoft. Bugge er definitivt en av Norges største jazzmestere. Hans link til det elektroniske veldet har alltid vært tilstede gjennom tidlig samarbeid med Beatservice Records og nytent partnerskap med Henrik Schwartz. Vi lukter lunta, sammen blir det dynamitt.

Robomatik & the Tronix [Trulz & Robin vs Ost & Kjex]
Det firehodede technotrollet er ingen ringere enn Ost & Kjex og Trulz & Robin i et og samme dragsug. Med andre ord en gavepakning av en live-opptreden. De fire etablerte musikanter har kolaborert siden 90 tallet, både som djs og live-artister, og har opparbeidet seg en kredibilitet og stødighet innen sjangeren som få tørr skryte på seg. Som Robomatik and the Tronix er de kjent for ville improviserte jam sessions uten en tråd. En hatt og tre barter senere var det kollektiv glede på gølvet...alltid!!

Mental Overdrive
Per Martinsen bør være en kjent musikalsk figur for norske ører. Med 20 års fartstid som produsent både som ene halvdel av Illumination og alene som Mental Overdrive er det nok av klubbsnask å forsyne seg av for en helaften i dansens tegn. Denne gangen blir det et skreddersydd live-set basert på materiale fra hans u-utgitte album "ANTI-LBM", samt godbiter fra sommeren i form av "My House". Blander man dette med hans digitalmusikalske historiebok blir det åpning for cyberfolk, snowcore, ambient trance, tekno og disko, selvsagt med en rød tråd av lusekofte.

Frost
Aggie Peterson AKA Femme Digitale og partner Per Martinsen kommer fra eksil i Tromsø's insomnianske smug for å gi storbyen en smak på sitt rykende ferske album "Radio Magnetic" som kommer i november 2010. Albumet har kommet til liv simultant med radioaktive installasjonskunst, babytreff og nøye overvåkning av den globale oppvarmingen av is-veldet i nord. Til Sunkissed kommer spardam og hjerterknekt med et nytt stykke musikalsk historie fra Tromsø.

Christian Sol
Mannen med de flotte brillene er en fordømt dyktig produsent og har nå gjennom sitt labelsamarbeid med Nils Noa, ja vi prater da om plateselskapet Troll Records, virkelig kommet på banen som en tungvekter i Osloscenen. Lang fartstid kan bekreftes av utgivelser allerede i -99 som ene halvdel av produsentdobbeltløperen "Creme Fraiche". Siden den gang har lista blitt lang som natta og et sabla forrykende live-sett er kommet til sin rett.

Tobii
Produksjonsteknisk kompetanse og intellektuell vinkling på klubbmusikk skal som regel bli utviklet etter en årrekke med pølsing, men i Tobii sitt tilfelle er bragden utrettet allerede før fullført bachelorgrad. Hans stilsikre fremgangsmåte har ført til rakettfart på klubbstigen bare det siste året med utgivelser på Troll og I'm Single, samt support fra bookingbanden på klubbmekka Berghain. Det sitter friskt i minnet da pølsemaker Tobiisan høynet live-settet sitt i Berlin med sin frekke remix av Karin Park. Episoden førte til hakaslepp fra et parti irske herremenn fra klubbledelsen.

Todd Terje
Den baleariske piraten Todd Terje er ved siden av Lindstrøm og Prinsen en av de dyktigste diskoprodusentene nord for Kiel. Fra edits av disco til klassisk house og videre mot dansbare merksnodigheter, Terje er lei av å bli dytta i spacediskobøtta og bryter gjerne ned musikalske barrierer. "I like my music very fruity", noe vi også setter pris på her på skuta. I disse tider er Terje klar med et dobbelt remix/edit-album på en av våre favoritt-etiketter Permanent Vacation, samt masse annet snækks med ekstra frukt.

Nils Noa
Ka e d' noa? itj noa? Joa.. Klart det er Noa! Nils burde være velkalibrert biografimat for Oslo-folket, både gjennom sin spalte i Natt&Dag og som den første norske dj'en til å gjeste Pete Tongs Essential Mix. Sammen med Christian Sol er han også sjef i Troll stua, noe så egenartet og frodig som en norsk etikett for house musikk. Det er vel også kjent at Nils blåser jevnlig taket som dj, både på hjemmebane og sør for ekvator.

Billett kjøpes i døra

Video:

Kommenter: