Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
LPB svartekunst | Blå

Tirsdag 14. september:

Litteratur på BLÅ:

30,-/KL. 19:00/ID: 18

Svartekunst: Erlend Erichsen, Håvard Rem, Kristin Ribe og Cornelus Jakhelln

+UTARM VS. 3rd inhuman music regiment Berlin.

Ved siden av den naive, ironiske, uforpliktende litteraturbølgen, går det en annen strømning gjennom norsk litteratur. Den er preget av alvor og store følelser, og en fascinasjon for det destruktive.

Mange aktører i norsk litteraturverden er del av eller har vært innom black metal-miljøet. Der noen hører bare støy, ser andre svartmetallen som stor kunst, med dype historiske og kulturelle røtter. I all sin kompromissløshet kan det minne om en særnorsk avantgardebevegelse. Kanskje skjuler det seg også en poesi i støyen...

Litteratur på blå inviterer til en kveld med samtale om den svarte samtidskunsten - litteratur og billedkunst især - og dens forgreininger til black metal. Stikkord for kvelden: norrøn kulturarv, brutalitet, rus, besettelse, dekadense, romantikk, natur og den beksvarte nordiske natten.

Etterpå blir det konsert med UTARM VS. 3RD INHUMAN MUSIC REGIMENT BERLIN
Erlend Erichsen er forfatter med bakgrunn innen billdedkunst, og har vært med i black metal bandene Gorgoroth og Molested. Erichsen vil lese fra sin nye bok, Sol under jorden (2010)

Cornelus Jakhelln er forfatter og vokalist i Solefald, som kommer med albumet "Norrøn livskunst" på Indie Recordings i november 2010. Jakhelln vil lede panelsamtalen.

Håvard Rem er norsk forfatter og ga ut bok Innfødte skrik i år om svartmetallens historie, som blant annet gir en idéhistorisk tilnærming.

Kristin Ribe er norsk forfatter og kunstner som ikke har tilknytning til Black Metal, men som skriver om selvmord, død, drapsmetoder og, i sin nyeste roman Syn (2010), om veien inn i fjellet for å nettopp betvinge det døde og mørke.

Billedkunstner og musiker Sindre Foss Skancke / Utarm vil sammen med Cornelius Jakhelln / 3rd Inhuman Music Regiment Berlin holde konsert under sine svartekunstmalerier.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: