Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Ultima avslutningsfest 180910 | Blå

Lørdag 18. september:

JAZZMONTØR & ULTIMA PRESENTERER :

100/Gratis med pass/KL. 21:00/ID: 20

Prins Nitram(DK) , Erwin Stache (DE) - Captain Credible

+ Cuckoo Music, Harpiks Klan, VJ Palegolas og DJ Olle Abstract. Ultimas avsluttningsfest 18. september på Blå.

Vår jobb i Jazzmontør, er å skape opplevelser vi alltid har drømt om. Ettersom vi drømmer mye må vi blande det beste av forskning, medier, musikk og uteliv for å manifestere visjonene. En ting vi ofte drømmer om er gode fester. På Ultimafestivalen flytter Jazzmontør hele laboratoriet ned i dumpa og inviterer noen av våre beste venner til en god gammaldags jazzmontørfest. Disse festene innebærer som regel fjerne installasjoner, lekre opplevelser, overraskelser, underholdende kunst, rare hatter og utagerende festing.

Og selvfølgelig, ny, levende musikk til hode, hjerte og dansefot.

Vi er stolte av å presentere 5 herlige konserter, installasjoner, film, musikk, og refleksjoner fra Ultimafestivalen.

Alt behørlig og nøysommelig produsert av Jazzmontør på oppdrag fra våre gode venner i Ultima Velkommen. Her er foreløpig program :

PRINS NITRAM (DK)
Et samstemt dansk musikkpressekorps slo taktfast på paukene, og trillet fram terninger av høyeste valør når Prins Nitram ga ut sin debutplate Bomty Bomty i 2008. Plata er en reise i sjangre og uttrykk, der han løper rundt i et enormt slott og spiller på alt som finnes i kriker og kroker. Og ut av tårnsal, portrom og vinkjellere kommer det sjelfulle historier fra Svenske backstagerom, leken reggae, vindskeiv tekno, og smart elektronica. Prins Nitram er et multigeni som håndterer en hel bøtteballett av instrumenter og stilarter. Alt presentert av sitt klonede storband der han kopierer og konstruerer seg selv inn i et lekent show. Jazzmontør har kjent og lekt med Prins Nitram i snart 10 år og har fulgt utviklingen hans fra syke jazzjammer med megafonsax på børneteateret, til at han nå i sommer gjør en lengre turne i Kina og Australia. Vi gleder oss til å presentere en av Nordens beste Indiecroonere for Ultimapublikummet.

CAPTAIN CREDIBLE
Captain Credible er en fyr som dukka opp for oss i Jazzmontør, under Modulert Grand prix vol 4 der han fikk et fullstappa Blå til å gå bananas med sin sjuke elektrofunk. Kapteinen bygger sine egne elektroniske instrumenter og duppeditter, som han monterer på kroppen og langer fengende dansbar elektronica med. En konsert med Captain Credible består av et koppel av instrumenter, ledninger, effektbokser og diverse pustende elektronikk som han setter sammen til en pulserende maskin med seg selv kledelig iscenesatt i hovedrollen. Rytmer fra andre verdner, servert med et lurt flir og speisa historier gjør at du får nye impulser og tanker om hvordan fremtidens musikk er, skal og kan komme til å bli skapt.

PALEGOLAS vs CUCKOO MUSIC
Andreas Palegolas er født i tvillingens stjernetegn. Derfor har vi bestemt at han skal dele seg i to og levere både bilder, video og animasjon som VJ Palegolas, og musikk som Cuckoo Music, på denne avsluttningsfesten. I tilegg til å være musiker og VJ er han er han en utmerket animatør, danser, fotograf, tegner, konseptutvikler, vegetarianer og pianist. Dessuten er den svenske grekeren med sognedialakta, blitt en god venn av Jazzmontør. Se opp for sjel, sjarm og stødig håndtverk tillært på livets skole fra Palegolas og Cuckoo music. En fyr du ikke kan unngå å bli glad i.

ERWIN STACHE (DE)
Erwin Stache fant tydeligvis sine pianotimer altfor kjedelige, så han oppfant sitt første elektroniske instrument allerede i en alder av 15 år. Han studerte fysikk og matematikk, men forble en musiker, komponist, og oppfinner av ulike elektroniske enheter, elektro-akustiske og mekaniske instrumenter. Han presenterer dem enten alene eller i samarbeid med frie teatergrupper og dansegrupper, instrumentalister, poeter og studenter i installasjoner, konserter og arrangementer. Under Ultima er han også aktuell med installasjonen 83,7 Kilo Ohm som er et samarbeid med Atelier Nord.

HARPIKS KLAN
I 2004 var Jazzmontør sterkt involvert i WUHA festivalen og via diverse besynderlige tilfeldigheter dukka Rabalder Brothers, Stian & Lollo (på bildet) opp som sagmugg fra tømmerskog. De hjalp oss med å montere 4 tonn is på Youngstorget og vi har i ettertid utviklet et langt og godt vennskap. Når temaet for Ultima i år er Håndtverk, blei vi jo nødt til å få tak i Vestfolds hardeste og vennligste karer. Med seg på turen har de sjelebrødrene i Harpiks Klan som kombinerer hard metall, strupesang, Motorsag, øks og nye bølger i en sammensuriert tettpakka energibombe av en forestilling. Klart de må med.

DJ OLLE ABSTRACT
Etter midtnatt er det ingen i Norge som danker Olle. Etter nesten 20 år som Dj har han en enorm katalog av elektronisk og dansbar musikk . Vi har bedt Olle kikke ekstra nøye igjennom platebunkene, legge igjen hitz for kidz hjemme, og prioritere flere skeive B-sider og electronica for den ekte connoiseur.

Billett kjøpes i døra

Video:

Video:

Video:

Video:

Kommenter: