Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
JPG 21.september | Blå

Tirsdag 21. september:

Jazz på Gølvet:

80/50,- for stud/KL. 21:00/ID: 18

Wilkinson/ Johannesen/ Høyer/ Knedal Andersen

Jazz på Gølvet er ett månedlig konsept som vil servere deg jazz så nært du kan få det. Akustisk Jazz på Gølvet med border og stoler rundt i en halvsirkel.

Wilkinson/Johannesen/Høyer/Knedal Andersen

Denne frijazzkvartetten skal i uke 38 på sin første turné sammen. Bandet består av tre av den nye norske improvgenerasjonens sterkeste stemmer, samt en veteran fra den ekstremt fruktbare improvisasjonsscenen i London. Musikerne i prosjektet har samarbeidet med blant andre John Butcher, Axel Dörner, Chris Corsano, Peter Brötzmann, Eddie Prevost, John Edwards og Ikue Mori.

Alan Wilkinson på saksofon har siden tidlig 1980-tall vært en sentral skikkelse på den britiske improvisasjonsscenen. Han har samarbeidet ved flere anledninger med legendariske Derek Bailey og Peter Brötzmann, og med hans faste trio Wilkinson/Edwards/Noble viser han hvilken eminent saksofonist han er. Rett og slett en fantastisk musiker som altfor sjelden har vært å høre i Norge.

Gitarist Kim Johannesen har blitt betegner som en ”rising star” på den norske jazzscenen. Han har allerede en Spelemannsprisnominasjon i lomma med bandet Speakeasy og plata Kayak, men har kanskje først og fremst i den senere tid gjort seg bemerket som en improvisatør med en bemerkelsesverdig stilforståelse og sikkerhet.

Berlinbaserte Ola Høyer på kontrabass har siden endt utdannelse ved den sagnomsuste jazzlinja i Trondheim turnért Europa på kryss og på tvers. Foruten å være en av de mest etterspurte bassistene i Norge om dagen, med en lang rekke band med det som kan krype og gå av interessante improvisatører i Norge og Tyskland, har han gjennom omfattende soloarbeid vist at han er en musiker med en sterk vilje og evne til å gå sine egne veier.

Dag Erik Knedal Andersen har med sin eksplosive og  intense spillestil opparbeidet seg rykte som en særdeles kreativ og original trommeslager, med sin særegne kombinasjon av uovertruffen teksturbehandling og frenetiske groover. Han mottok også pris som Årets unge jazztalent ved Molde Internasjonal Jazzfestival 2010. Sammen spiller denne kvartetten friimprovisert musikk fra øverste hylle, med en energi og spontanitet det burde være alle forunt å oppleve.

Serien er støttet avarrangørstøtteordningen.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: