Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Tôg 14.oktober | Blå

Torsdag 14. oktober:

Stavanger har sansen for elektr. soul

130,- +avg/KL. 21.00/ID: 18

Tog + Boogienights med Pase Rock (US)

Support: You Wish

Tôg har med "sansen" tatt Norge med storm i sommer. Resten av plata sitter visstnok som støpt den og.

Tôg tilhører sjeldenhetene. Elektro inspirert av skrekkfilmmusikk, film noir og western kommer ikke så ofte på det norske musikk-kartet. Langt mindre et 7manns stavangerband in absentia, og kanskje enda mindre med det konseptuelle bakteppet Tôg har. Her bekjennes tôgens synder for den gemene hop på stavangersk, og en forstår hvorfor navnet ble valgt. Og selv om grenser dyttes, og lytteren utfordres skjønner en at dette er pop på sitt beste.

Ordet Tôg er et dialektord fra vestlandet synonymt med dust, idiot, teiting. Hvorfor ville et band fra Stavanger kalle seg noe slikt? Frykter de ikke Akersgatas keitete bokstavrimslakt, eller døve blikk fra hipsterhelvete i Oslo? Nei, man gjør ikke det med en slik arroganse. Med en Gudebenådet evne til å få lår til å riste, blir Tôg fort navnet på alles lepper. Frekke dansbare rytmer, cheesy 60-talls orgler, analoge synther og 50 tallsgitarer er ingredienser Tôg har oppi den lekre kaken sin. O, hvor vi higer etter denne kaken.

En innser fort at en selv er en tôg for å kimse av denne tôgen og andre tôger, når en minnes om ens indre ondskap. Feirer Tôg da denne ondskapen i sin blatante arroganse? En får dømme selv, men tekstfokuset inviterer til en ydmykhet midt i all sin antijanteloviskhet, pga menneskets iboende godhet og ondskap, dualismen som får en til å innse at det kunne vært jeg selv som satt på plata, jeg kunne vært diktator for det tyske folk, jeg kunne røykt cubanere med røkke og det kunne vært en knebøyd meg som messet inne på et mørkt kappell på Lunden i Oslo. Men akkurat nå rister jeg på flesket som en annen tôg.

Boogienights

For å feire nok et provokativt intervju på Smug.no og Lars Christians jomfru/kristendom har Tôg, Smug og Blå gått isammen om å lage tidenes afterparty med ingen ringere enn Pase Rock som flyr inn for å innlemme en split-gig med Tôg i sin europaturné. Og som om det ikke var nok har DJ Drevdal lovet en halvtime med renspikket Gospelboogie(!!!!) for å lovprise sine kristne røtter. Om du liker/tror på Gud eller ikke, det er revnende likegyldig, vi skal torsdags natt forenes i dans som brødre og søstre under samme himmel!

Kjøp billett »

Video:

Kommenter: