Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
LPB korttekstaften 19.oktober | Blå

Tirsdag 19. oktober:

Litteratur på BLÅ:

30,-/KL. 19:00/ID: 20 år

Korttekstaften

Hver Tirsdag kl. 19 inviterer Litteratur på BLÅ til debatter, samtaler og intervjuer på BLÅ. Vi skal ha plass både til den dype, trege samtalen om den litteraturen som står i fare for å drukne i dagspressens stadig høyere tempo, men også være et sted for de aktuelle debattene.

Kortfattethet kan være både en kunst og en forbannelse. I løpet av denne kvelden vil vi ta en dykk i kortteksten som sjanger. Kortteksten står, slik Marit Grøtta skriver i Vinduet 2010/1, ofte i et spenningsforhold til andre medier-  det konsentrerte formatet utfordrer forfatternes evne til å begrense og artikulere, men åpner også for muligheter.

Marit Grøtta og Øystein Stene vil samtale rundt korttekstsjangeren; hvordan oppstår de og hva påvirkes de av? Hva kjennetegner vår tids kortere tekster? Vi vil få kvalifiserte eksempler fra de siste hundre, tjue og ti års korttekster.

I løpet av kvelden får vi også uttdrag fra nye og mer etablerte korttekstforfattere, som kanskje kan være med å kaste lys over spørsmålet om kort er godt.

Marit Grøtta er postdoktor i litteraturvitenskap ved UiO. Hun er forfatter av Litterære bagateller – Introduksjon til litteraturens korttekster fra 2009.
Øystein Stene
er førstelektor ved Statens Kunsthøgskole, forfatter og har hovedfag i litteraturvitenskap fra UiB, hvor han skrev om 1990-tallets kortprosa.
Inghill Johansen
er forfatter. Hennes siste bok er Forsvinne fra 2009.
Ole-Petter Arneberg
er forfatter av Mepåno fra 2008, og er blant annet
representert i McSweenys nummer om norsk litteratur.

Billett kjøpes i døra

En kommentar:

  1. 1.

    Kortprosa på Blå – Flamme Forlag:

    19. October 2010, kl. 14:44

    [...] hjemmelaget bok. I kveld var vertsgavevalget spesielt enkelt: Litteratur på Blå invitererer til «korttekstaften», og O-P har derfor trykket opp 124 eks. av «Kniv 2», en oppdatert og utvidet utgave av det [...]

Kommenter: