Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
OWMF 4.nov | Blå

Torsdag 4. november:

Oslo World Music Festival:

150,- + avg/KL. 20:00/ID: 18

I-Voice/Samm (Palestina/ Libanon/ Jordan)

Hip hop night: TaRap

Oslo World Music Festival arrangeres i regi av Rikskonsertene og BLÅ er med i år og fra onsdag til lørdag med konserter og klubb.

I-Voice kommer fra en av de palestinske flyktningleirene i Beirut, Libanon. De produserer hip hop for stadig flere fans fra et knøttlite gjør-det-selv-studio inne i leiren, der strømmen hele tiden blir borte. Den 100% arabiske sounden deres har de branda som TaRap, fordi den blander rap og den tradisjonelle arabiske musikken Tarab. MCene YEAH-SEEN  og TNT, har fått sterke reaksjoner fra folk på begge sider av Palestina-saken fordi de sier ting akkurat som de ser det, uten å være redd for konsekvensene. Når tekstene deres ikke går hardt ut mot systemurettferdighet og diskriminering, leverer de sterke snapshots fra hverdagen i flyktningleiren. Dokumentarfilmskapere og journalister har virkelig fått øynene opp for I-voice som hele tiden får større internasjonal anerkjennelse, ikke bare i Midt-Østen og Europa, men også i USA, under den prestisjetunge musikkbransjefestivalen SXSW i år.

Undergrunns-rapperen Samm slo igjennom på nettet med hit´en “Ana Sawh” and “Alam Aswad”. I 2009 ble han plukket ut, i konkurranse med 6000 andre arabiske rappere, til å representere Jordan i det populære hip-hop talenshowet “Beit El Hip Hop”, på Wanasa satellite network.

I-voice og Samm er to av de mest spennende undergrunnsnavnene i den arabiske hip-hop verdenen akkurat nå. Se dem på Blå i november.

OSLO WORLD MUSIC FESTIVAL
2nd – 7th of November 2010

Kjøp billett »

Video:

Kommenter: