Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
LPB 9.november | Blå

Tirsdag 9. november:

Litteratur på BLÅ:

30,-/KL. 19:00/ID: 20 år

Hans Herbjørnsrud møter Gaute Heivoll

Hver tirsdag

Hver Tirsdag kl. 19 inviterer Litteratur på BLÅ til debatter, samtaler og intervjuer på BLÅ. Vi skal ha plass både til den dype, trege samtalen om den litteraturen som står i fare for å drukne i dagspressens stadig høyere tempo, men også være et sted for de aktuelle debattene.

Hans Herbjørnsrud er en av våre fineste novellister. Hans spesielle kombinasjon av psykologisk innsikt og billedrike skrivemåte vikler leseren inn i tekstene på en unik måte. Herbjørnsrud blander det mystiske og fantasifulle med presise sosiale spenningsmønstre.
Tidligere i år uttalte Hans Herbjørnsrud til Klassekampen at han har utviklet et nært forhold til den yngre kollegaen Gaute Heivolls tekster, til en slik grad at han bokstavelig talt benyttet en av Heivolls bøker som skriveunderlag i sin egen arbeidsprosess.
Denne kvelden møtes de to forfatterene i samtale om hverandres tekster, litteratur i alminnelighet, og hva som inspirerer dem når de skriver. Novellen vil være et naturlig utgangspunkt, og de to forfatterne og kveldens ordstyrer Kaja Schjerven Mollerin vil videre peke ut retningen for samtalen.

Hans Herbjørnsrud har siden debuten gitt ut syv novellesamlinger. Han anses i dag for å være en av våre viktigste forfattere. Herbjørnsruds siste utgivelse er novellesamlingen Brønnene (2006).
Gaute Heivoll er i år aktuell med romanen Før jeg brenner ned. Denne boken, som er Heivolls fortelling om hvordan en liten sørlandsbygd ble terrorisert av en pyroman på slutten av syttitallet, har fått svært god mottakelse hos kritikerne. Heivoll debuterte med boken Liten dansende gutt i 2002, og har siden den gang skrevet flere romaner, en diktsamling, noveller og dramatikk.

Ordsstyrer Kaja Scherven Mollerin er stipendiat i litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo og medlem av tidsskriftet Agoras redaksjon. Hun har tidligere vært redaktør i tidsskriftet Bøygen og litteraturkritiker i Klassekampen. Mollerin arbeider for tiden med en monografi om Hans Herbjørnsruds forfatterskap.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: