Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
LPB Befri deg selv 16.november | Blå

Tirsdag 16. november:

Litteratur på BLÅ:

30,-/KL. 19:00/ID: 20 år

Befri deg selv!

Hver Tirsdag kl. 19 inviterer Litteratur på BLÅ til debatter, samtaler og intervjuer på BLÅ. Vi skal ha plass både til den dype, trege samtalen om den litteraturen som står i fare for å drukne i dagspressens stadig høyere tempo, men også være et sted for de aktuelle debattene.

”Alle må lytte inn i seg selv og handle etter hva de hører der inne”, instruerer Nora Helmer (født hos Ibsen 1879, gjenfødt hos Elfriede Jelinek 1979). En frigjort og frittalende Nora har startet selvhjelpskurset “Befri deg selv!”. Hun har valgt å legge en av høstens kurskvelder til Litteratur på Blå. Paula og Brigitte fra Elfriede Jelineks roman Elskerinnene har allerede meldt sin ankomst. Foruten kvinner fra Jelineks univers vil kursdeltakerne få møte et knippe erfarne gjesteforelesere. Det vil bli enkel servering.

Banken teatergruppe har i samarbeid med forfatter Elisabeth Beanca Halvorsen utarbeidet et teatralisert selvhjelpskurs med utgangspunkt i lystspillet Døden og pikene. Stykket er hentet fra Halvorsens Piker, Wien og klagesang. Om Elfriede Jelineks forfatterskap (Gyldendal 2010), det første norske sekundærlitterære verket om den østerrikske forfatteren Elfriede Jelinek.

Om Piker, Wien og klagesang (med sakprosadramaet Døden og pikene):
”Sexy sakprosa” (Susanne Christensen, Klassekampen)
”Sjeldent eksperiment” (Ingunn Økland, Aftenposten)

Billett kjøpes i døra

Kommenter: