Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Hauschka | tirs 23.nov | Blå

Tirsdag 23. november:

Vakker musikk til preparert piano

CC:100/KL. 21:00/ID: 18

Klubb Vriompeis: Hauschka (DE)

Vakker musikk til preparert piano.Hauschka gjester BLÅ igjen! 25.oktober nedkommer den Düsseldorf baserte pianisten Volker Bertelmann med sitt nyeste album ”Foreign Landscapes” på Fat Cat Records.

Vi har hørt albumet og dere kommer alle til å få dere en overraskelse! Innspilt i San Fransisco sammen med det klassiske ensemblet The Magic Magic Orchestra, er ”Foreign Landscapes” et elegant og fortryllende album, som integrerer det velkjente preparerte pianoet inn sammen med nydelig skrevne komposisjoner til strykere og blåsere. Dette må sies å være en ny retning for Hauschka, der komposisjonene bobler over av farger og tekstur sammen med en meloditeft som ikke ligner grisen. På en positiv måte altså.

Siden utgivelsen av albumet ”Ferndorf” (2008) har karrieren til Hauschka mildt sagt blomstret opp. Han har utviklet et rykte som en fortryllende sceneartist som har gjestet festivaler som Roskilde og SXSW. Han har delt scene og turnert sammen med artister som Tortoise, The Necks og Michael Nyman over hele det europeiske kontinent. Hauschka er også ram på sine samarbeid og har opp gjennom årene spilt sammen med alt fra Hildur Gudnadottir (Mùm) til den klassiske komponisten Hilary Hahn. Han har også prosjektet Kept Impulses sammen med James Blackshaw (Young God) og Nancy Elizabeth. For å toppe denne eklektiske og kreative stormen av en kunstnerisk CV så kan vi også nevne Hauschkas mangfoldige filmmusikkstykker, multimediale kunstsamarbeid og musikk til teaterstykker. Man blir nesten svimmel av alt.

Men tilbake til Hauschka selv. Musikken kan sies å være mikroskopisk i detalj og engasjerende og forlokkende i sin minimalisme i den ene enden til til bredt, storslagent og filmatisk i den andre. En samling med et knippe av hans komposisjoner tar deg med på en utforskende reise innen de uante mulighetene som ligger i et piano. Hauschka spiller vakker post-klassisk kammermusikk med en hang til minimalisme sparklet med litt Flexus-inspirasjon som trekker paralleller til utforskende grupper som The Necks, Nico Muhlys komposisjoner eller Eric Satie for den saks skyld.

“Satie feather-drops, gorgeous string plucks, transfixing rattles. Stillness is the move.” - Rolling Stone

"The sounds that Volker Bertelmann creates with(in) a piano are nothing short of astonishing... a triumph” - Mojo ****

“A rapturous exercise in acoustic 'electronica'” - Uncut ****

"ingenious and exquisite” - New York Times

Billett legges ut snart

Video:

Video:

Kommenter: