Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
30.nov | Litteratur på BLÅ | Blå

Tirsdag 30. november:

Tirsdager:

30,-/KL. 18:45/ID: 20 år

Litteratur på BLÅ: Mellom tekst og bilde

Fokus på bildeboka

Hver Tirsdag kl. 19 inviterer Litteratur på BLÅ til debatter, samtaler og intervjuer på BLÅ. Vi skal ha plass både til den dype, trege samtalen om den litteraturen som står i fare for å drukne i dagspressens stadig høyere tempo, men også være et sted for de aktuelle debattene.

Denne kvelden retter vi oppmerksomheten mot bildeboka "Bukkene Bruse på badeland", og får et innblikk i prosessen når en forfatter og en illustratør lage bildebokfortelling. Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund ble tildelt Kulturdepartementets billedbokpris for barne- og ungdomslitteratur tidligere i år for nettopp denne boka. De tre bukkene bruse og trollet forlater en velkjent ramme, forlater fossen og velter inn på Badeland i løssluppen stil.


Bjørn F. Rørvik (f. 1961) debuterte som forfatter i 1996 med "Reddikhaien", en oppfinnsom og humoristisk bildebok om den lure reven og den forsiktige grisen, to kamerater som går igjen i flere av de andre bøkene hans. Fortellingene om reven og grisen er illustrert av tegneren Per Dybvig. Sammen med Per Dybvig mottok Bjørn F. Rørvik i 2006 Kulturdepartementets bildebokpris for disse bøkene.


Gry Moursund (f. 1969) er en norsk illustratør som bor og arbeider i Berlin. Hun har illustrert barnebøker siden 1998, og har mottatt priser for mange av disse. Blant har hun mottatt Kulturdepartementets billedbokpris tre ganger. Stilen hennes er vilter, fryktløs og fargesprakende, med et bildespråk som legger seg tett opp til barnets i kveldens bok.
Kveldens ordstyrer er masterstudent i litteraturformidling Kristin Hamran Storrusten.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: