Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Cody Chesnutt | Blå

Fredag 17. desember:

Qualitytimes julekonsert:

275,- + avg /KL. 21:00/ID: 20

Cody ChesnuTT med band (US)

Cody ChessnuTT er et sjeldent kreativt multitalent som springer ut fra grenselandet mellom soul, funk og rock.

Han entret scenen I 2002 med debutprosjektet The Headphone Masterpiece (<3), og fikk massivt gjennomslag via The Roots sin remake av låta The Seed, og mange hardcore fans fordi hele skiva faktisk var veldig bra. Cody er en artist i ordets rette betydning, hans kjærlighet for å komponere det uventede blandet med hans multimusikalske instrumentbruk og glimrende sceneshow har gjort han til en populær liveartist. Når han nå står på scenen på Blå (for første gang i Norge) har han ikke bare med seg bandet sitt med trommer, keys, bass og tre (!) gitarister, men full blåserekke og korister, dette blir utvilsomt mye moro for pengene. Rett før vi skriver 2011 i kalenderen, nesten et tiår etter debuten, er Cody ChessnuTT klar med med ny musikk, noe det er knyttet stor spenning til.

Cody ble født i Atlanta, Georgia, et episenter for svart musikk, og spilte på familiens instrumenter allerede når han var fem år gammel. Han vokste opp i kuliminasjonen av borgerrettighetsbølgen i sør, og levde i en smeltedigel av rock, funk, soul og r&b, og musikkstilen hans ble påvirket av alle disse. Han begynte som r&b-sanger, men rendyrket senere sin musikalske stil ved å lære seg å spille mange instrumenter, skrive sanger og å produsere i studioet. Da han i 2002 tok med seg bass, trommemaskin, keyboard, gitar, orgel, mikrofon og headset inn på soverommet og egenhåndig skapte The Headphone Masterpiece (Ready, Set, Go), var hans 39 sangers på 99 minutters sluttprodukt noe helt nytt i det 21. århundrets høyteknologiske studiomiljø. Når The Roots rett etter lager en ny versjon av låta The Seed (2.0) som blir nomintert til en internasjonal MTV-pris og blir en hit på alle verdens dansegulv, blir Codys musikk også kjent på alle kontinenter. Han var også med i Dave Chappelle´s Block Party.

Siden har Cody fortsatt å lage musikk, han har også tatt det med ro og i tillegg fokusert på fotografi og økologisk landbruk, men er nå aktuell med EPen Black Skin No Value for å varme opp for sin retur i rampelyset tidlig neste år med studioalbumet ”Landing On A Hundred”. Qualitytime har servert Oslo konserter med sterke multitalenter som Ryan Leslie og Raphael Saadiq, nå gleder vi oss stort til en intimkonsert med enda ett talent, på favorittscenen vår Blå.

Etter konserten blir det Klubb Contagious med Audun Vinger, Cody ChessnuTT og Ben* fra den tyske, frittstående soullabelen Turntable Jazz, der alle tre spiller soul, funk, disco, r&b og annen godmusikk.

Kjøp billett »

Video:

Video:

Video:

Video:

Video:

Kommenter: