Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Zappa | Blå

Tirsdag 21. desember:

Zappa 70år!

200 i døra / 150,- + avg forhåndssalg/KL. 20:00/ID: 20

Dead Dino Storage, tenThing Brass Ensemble og Jono El Grande

Dead Dino Storage(Strictly Storage) har tirsdag 21. desember gleden av å feire at det er 70 år siden en av vår samtids største komponister og musikere, Frank Zappa, ble født.

I samarbeid med Ten Thing Brass Ensemble, et av norges desidert beste ensembler, og Jono El Grande, muligens en av norges største Zappa-kjennere og fans, som vil bidra både musikalsk og intellektuelt i løpet av kvelden. Det blir foredrag og etterfølgende konsert.

Om Dead Dino Storage:
Dead Dino Storage har siden 1996 covret de store prog-bandene, spesielt fra 70-tallet, som King Crimson, Yes, Gentle Giant, Rush, Happy the Man, Genesis, UK, ELP, Mahavishnu Orchestra, Brand X og noen til. Dette la et godt grunnlag for å gi seg i kast med Zappas eklektiske og mangslugne musikk. Bandets første opptreden med Zappas musikk i 1998 fikk enorm oppmerksomhet og det var åpenbart et savn blandt Zappa-fans over det ganske land å høre musikken fremført live. Bandet har siden det holdt mange konserter og trukket publikum fra både inn og utland. Et viktig fokus for Dead Dino Storage er å presentere et reportoar som kan glede den mest hardbarkede Zappa-fan såvel som en uinvidd konsertgjenger. Bandet legger også vekt på Zappas spontanitet, satire og politiske brodd, sammen med den nøyaktighet og konsentrasjon som kreves for å kunne spille musikken.

Om tenThing Brass Ensemble:
tenThing ble grunnlagt våren 2007, og kunstnerisk leder for ensemblet er Tine Thing Helseth. Tine hadde et stort gjennombrudd i Mai 2006 da hun ble tildelt 2. pris i "Eurovision Young Musicians Competition 2006 ". Hun er nå regnet for å være en av de største navnene i domenet til den klassiske trompet både på et nasjonalt og internasjonalt nivå.
tenThing har sterke bånd til Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo, hvor flere av medlemmene har studert eller fortsatt studerer. Det utrettelige arbeidet lagt ned av Arnulf Naur Nilsen i både å dyrke og fremme messingmiljøet i Oslo generelt, og ved Barratt Due spesielt, er fortsatt en stor inspirasjon for musikerne i tenThing.
Det faktum at en stor andel av unge, up-and-coming messingblåsere i Norge i dag er kvinner, fødte ideen om å starte
et rent kvinnelig messingensemble bestående av 10 musikere på høyt nivå både på nasjonalt og internasjonalt plan.

Om Jono El Grande:
Jono El Grande er en autodidaktisk norsk komponist, bandleder, gitarist og dirigent. Han trekker fram som hans viktigste kilder til innflytelse Captain Beefheart, 60-tallets Frank Zappa, King Crimson, Igor Stravinsky og Art Rock. Jono El Grande hevder at hans ekstreme blanding av sjangere og klangfarger er et resultat av hans musikalske visjon: å bevege seg bort fra det tradisjonelle konseptet av "musikk som et resultat av sosiale prosesser".
Selv Jono El Grande også nyter anerkjennelse på den europeiske avant-garde scenen, er han mest kjent i sitt eget land for sine eksentriske og morsomme performance/dada-inspirerte live-show. I 2000 dannet han The Jono El Grande Orchestra, senere omdøpt til Jono El Grande & The Luxury Band i 2005. Hans plateutgivelser bør vekke stor oppsikt blant fans av avant garde, art rock og ikke minst Frank Zappa.

Hjertelig velkomne til en 70-årsfeiring av de helt sjeldne!

Kjøp billett »

Kommenter: