Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
JPG: Magic Pocket & Albatrosh | Blå

Tirsdag 11. januar:

Jazz på Gølvet:

100,- / 80,- for studenter /KL. 20:00/ID: 18

Magic Pocket og Albatrosh

Årest første Jazz på Gølvet knaller vi til med slippkonsert med Magic Pocket og Albatrosh blir med på laget. Magic Pocket er et brassband i miniatyr som har beveget seg ut i den store gråsonen mellom jazz, rock og samtidsmusikk.

Magic Pockets musikk er dronete, vakker, intens, groovy, støyete og fri. Magic Pocket ble startet i 2002, men etter noen svært aktive år tok bandet seg en pause før de gjenoppstod med å skrive et bestillingsverk til Moldejazz og Trondheim Jazzorkester sommeren 2010. Kvartetten gir ut sin debutplate på Bolage i januar 2011 og har for anledningen fått med seg tangentmagikeren Morten Qvenild.

Magic Pocket er Hayden Powell på trompet, Erik Johannessen på trombone, Daniel Herskedal på tuba og Erik Nylander på trommer. Musikerne i bandet spiller også i band som Jaga Jazzist, Ola Kvernberg Trio, Kobert og Lord Kelvin. Morten Qvenild er kjent fra In The Country og Susanna & the Magical Orchestra.

Etter at Albatrosh i 2008 vant Jazzforums og Rikskonsertenes prestisjetunge JazzIntro har de hatt to travle år. De gav i april 2009 ut det kritikerroste debutalbumet "Seagull Island" (InnerEar) som av et samlet pressekorps ble hyllet med solide terningkast, og av Dagbladet beskrevet som "det kanskje mest spennende innen norsk elitejazz på mange år". Oppfølgeren "Mystery Orchestra with Grenager & Tafjord" ble sluppet i oktober 2010, og den ble belønnet med femmere på terningen og omtalt som "haustens mest gledelige oppdaging i platehaugen".

Albatrosh har turnert store deler av Norge, spilt på flere av de store norske jazzfestivalene, 12Points Dublin, samt den store europeiske festivalen North Sea Jazz i Rotterdam. Der deltok de i konkurransen European Jazz Competition - og stakk av med seier. Juryeleder, Maria Schneider uttalte: "Most original, great interplay and amazing improvisation, effective and colorful compositions paired to amazing improvisation." Dette innebar en anselig pengesum, radiospilling over hele Europa samt en dedikert konsert på North Sea Jazz 2010.

Musikken til Albatrosh beveger seg innenfor jazz/klassisk i et slags kammermusikkalsk lydbilde. Materialet er fundert i orginale kompsisjoner av Dale/Roligheten med god plass til improvisasjon, der selve essensen i musikken er nettopp hvordan de knytter komposisjonene sammen med det improviserte. En observant lytter har uttalt: "...man sitter med følelsen av at absolutt alt kan skje, samtidig som alt har en sammenheng!"

Albatrosh består av saksofonist André Roligheten og pianist Eyolf Dale, som for tiden er i sluttspurten på sin mastergrad i jazz og improvisasjon på Norges Musikkhøgskole.

Konsertserien er støttet av Kulturrådet.

Billett kjøpes i døra

Video:

En kommentar:

  1. 1.

    Concert at BLÅ, Oslo 11th of January | Eyolf Dale:

    6. January 2011, kl. 22:55

    [...] Link to Blå´s webpage [...]

Kommenter: