Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Turns 15.jan | Blå

Lørdag 15. januar:

En sammensetning med TYNGDE:

120,- + avg/KL. 21:00/ID: 20

Turns

Bare vent - detta blir !

Turns er et  bandprosjekt som ble startet opp på begynnelsen av 2000-tallet som et slags progressivt mod/punkband og har hittil bare utgitt en selvtitulert E.P i 2003.?

Siden da har bandet gått i oppløsning og låtskriver/arrangør/produsent/vokalist Anders Tjore har, i samarbeid med trompetist/pianist/arrangør Are Føreland, saksofonist/klarinettist/arrangør Harald Bugge og vokalist Magnus Hængsle, jobbet frem et album som er tilnærmet fritt for popreferanser men likefullt en hektende popskive som ikke ligner noe annet utgitt på norsk jord og som heller ikke har noe direkte tilsvar på verdensbasis. Albumet er spilt inn etter et sett med dogmer som bla involverer at synthesizere er forbudt, at åpen hihat ikke skal forekomme (tamburin pluss lukket hihat er å foretrekke), at øs på elektrisk gitar er forbudt(det opptar plass reservert for orkestrering) etc og involverer ellers strykeorkester og blåseorkester. Tanken bak albumet er å få til en  sømløs miks av Third Stream(dvs en symbiose mellom klassisk og jazz som hadde sin storhetstid på sekstitallet) og rock, i den forstand at lytteropplevelsen skal gi så mange inntrykk som mulig uten at lytteren opplever det hele som utilgjengelig eller anmasende. Denne gjennomarrangerte musikken er toppet med stemmene til to av Norges aller fineste vokalister og patos er regelen fremfor unntaket. Albumet er mikset av Marcus Forsgren som er primus motor i The Lionheart Brothers og som for tiden er gitarist for Jaga Jazzist.

Kjøp billett »

Kommenter: