Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Tirsdag 18.jan | Litteratur på BLÅ: Klassisk dannelse og nybrottsarbeid | Blå

Tirsdag 18. januar:

LITTERATUR PÅ BLÅ - SESONGSTART

CC:30/KL. 18:45/ID: 18

Klassisk dannelse og nybrottsarbeid

en aften med Mikkel Bugge og Agnar Lirhus

Litteratur på Blå starter det nye året med et retrospektivt blikk på den unge samtidslitteraturen anno 2010.

Klassisk dannelse og nybrottsarbeid - en aften med Mikkel Bugge og Agnar Lirhus

Forfatterne Agnar Lirhus og Mikkel Bugge er to sterke mannsstemmer som på hver sin kant har markert seg i det litterære landskapet. I begge forfatterskapene står fortellingen sentralt, samtidig som tekstene strekker seg utover den språklige og f...ortellertekniske allfarvei. Bugge og Lirhus kommer til Blå for å snakke om sine siste utgivelser; Affektlære og Gå under jorda, to romaner som på ulikt vis kombinerer filosofisk fabuleringsevne med språklig motstand og overbevisende gjenkjennelse. Kveldens samtaleleder er litteraturviter Marius Fossøy Mohaugen.

“Jeg kan like godt slå fast med en gang at Mikkel Bugge skriver med et ambisjonsnivå og med en selvtillit som er sjelden å se hos en romandebutant. Det er også interessant at han beveger seg så langt unna de dominerende trendene i norsk litteratur. Han er verken realistisk og dypt rørende som en Per Petterson, en Hanne Ørstavik eller en Christian Refsum. Han er heller ikke selvbiografisk som en Karl Ove Knausgård,Tomas Espedal eller Beate Grimsrud. Mikkel Bugge virker, tross sin korte fartstid som forfatter, som om han har gjort seg ferdig med selvbiografien som sjanger.”
- Knut Hoems (NRK)

“I den fjerde romanen sin, Affektlære, tar Agnar Lirhus eit langt steg i ei modig retning. Med denne boka har han opna opp for noko - i seg sjølv, mot lesaren, og mot mennesket i seg sjølv. Fordi han er ærleg i høve kva han sjølv tykkjer om, blir det også ei viktig bok for unge lesarar. Den handlar om å vere ein kjenslevar ungdom, om å vere i hovuda og kjensla hos "dei andre" og prøve å fylle dei forventningene som er retta mot seg - som å ligge med nokon utan at ein eigentleg vil, vere med på festar som er litt for ville for eins eigen smak, og ende opp i trekantsamkvem.”
- Mette Karlsvik ( magasinett.no)

Billett kjøpes i døra

Kommenter: