Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Ali Shaheed 20.jan | Blå

Torsdag 20. januar:

JUICY & BLÅ PRES.:

100,- + avg /KL. 22:00/ID: 18

Ali Shaheed Muhammad (US - A Tribe Called Quest/Lucy Pearl)

+ Patski Love og Chris Stallion

Tre av de tingene Juicy liker best i hele verden er A Tribe Called Quest, Lucy Pearl og The Ummah - og Ali Shaheed Muhammad, som er en del av alle tre, kommer endelig til Juicy og Blå torsdag 20. januar!?

Ali Shaheed Muhammad ble født og oppvokst i bydelen Bedford Stuyvesant i Brooklyn, New York, og ble i ung alder fascinert av musikk. Bare åtte år gammel fikk han sin første mikser og platespillere, og veien gikk derfra videre til lokal DJ i nabolaget og deretter verdenskjent produsent og musiker. Sammen med Q-Tip og Phife Dawg  grunnla Ali Shaheed gruppen A Tribe Called Quest i 1985. Trioen ga ut fem album som alle regnes som klassikere; fra debuten "People's Instinctive Travels and the Paths of Rhythm" i 1990 til "The Low End Theory", "Midnight Marauders", "Beats, Rhymes and Life" og senest "The Love Movement" i 1998. Gruppen endret lyden av Hip Hop og R&B for alltid med sine jazz'a og melodiske beats, og har vært stor innflytelse for artister som D'Angelo, Common, Erykah Badu, Jill Scott, The Roots og Musiq. Tribe regnes fortsatt som en av de beste og mest innflytelsesrike amerikanske Hip Hop grupper gjennom tidene og er en del av Native Tongues Posse sammen med De La Soul, Jungle Brothers, Queen Latifah og Monie Love.

Etter A Tribe Called Quest ble oppløst i 1999 (senere gjenforent i 2006) grunnla Ali i 2000 supertrioen Lucy Pearl sammen med Dawn Robinson fra En Vouge og Raphael Saadiq fra Tony! Toni! Tonè!. I denne gruppen var Mr. Muhammad i stand til å utforske sine musikalske evner ytterligere. Lucy Pearl smeltet nemlig Funk, Rock, R&B og Hip Hop med en ny og unik energi og lyd som ingen andre har klart å kopiere i ettertid selv om forsøkene har vært mange. Lucy Pearl sine største hits var "Don't Mess With My Man", "You" og "Dance Tonight" som alle fortsatt er dansegulv-veltere verden rundt, og det selvtittelerte albumet hadde også med gjester som Q-Tip og Snoop Dogg.

Sammen med Jay Dee alias J Dilla (R.I.P.) og Q Tip er/var Ali Shaheed Muhammad også en del produsenttrioen The Ummah som på midten av 90-tallet å produserte de siste to Tribe albumene, Q Tip sitt første solo album "Amplified" samt produksjoner og remikser for Busta Rhymes, Janet Jackson, Michael Jackson, Jamiroquai, Brand New Heavies og Whitney Houston for å nevne noen. Ali Shaheed har også fire Grammy-nominasjoner på CVen - to ganger med A Tribe Called Quest, en sammen med D'Angelo og en med Lucy Pearl.

Ali Shaheed Muhammad har ikke bare solgt et hav av plater, men er også ansvarlig for flere klassikere enn mange av dagens rapstjerner har gitt ut låter. Tunger har til og med trukket det så langt og uttalt at uten Ali ville produsenter som Jay Dee, Madlib og The Neptunes aldri ha eksistert. Når han ikke er å finne bak platespillerne er Ali Shaheed Muhammad konstant i studio og skaper magi for artister som D'Angelo, Janet Jackson, Mos Def, One KRS-One, Maxwell, Eric Bennet, Angie Stone eller sine egne prosjekter som hans godt mottatte soloalbum "Shaheedullah and Stereotypes" fra 2004.

Det er duket for en musikalsk reise med Ali Shaheed Muhammad og Juicy på Blå som du vil angre på om du går glipp av!

Kjøp billett »

Video:

Video:

Video:

Kommenter: