Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
LPB 03.feb | Blå

Tirsdag 1. februar:

Litteratur på BLÅ:

30,-/KL. 18:45/ID: 18

Hvem har bestemt? Den store debatten om norsk film

Der anmelderne på 90-tallet var vrange og norsk film var blant nasjonens yndete hatobjekter, peker for tiden både besøkstall og terningkast bare én vei: oppover.?

Norsk film ser for tiden ut til å være inne i en god periode.

Samtidig er det mye murring om norsk film. Er den ikke kjedelig, forutsigbar og glatt? Har ikke andre nasjoner, også små land som Danmark og Sverige, en filmkultur som blomstrer på en helt annen måte? Hva er ...det vi sprøyter penger inn, og hva slags film kommer ut? Hvordan var norsk film på 00-tallet og hva kan vi vente oss framover?

Debatten om film i oljelandet har rast siden litteraturtidsskriftet Vagant i sitt nyeste nummer inviterte en rekke folk i og utenfor bransjen til å debatere hvordan det står til med den norske filmen. Denne kvelden låner også vi i Litteratur på Blå scenen til vårt estetiske søstermedium, og inviterer til en debatt som vil gå hinsides spørsmålet om norsk film er god eller dårlig.

Med oss har vi forfatter og tidligere spillefilmkonsulent Nikolaj Frobenius. Han har hatt mange utspill om norsk film og skrevet manus til filmene "Insomnia", "En folkefiende" og den snart premiereklare "Teori og Praksis", basert på hans egen roman.

Regissør Øystein Stene deltar i Vagantdebatten og har laget mange filmer på lavt budsjett utenfor de statlige støtteordningene. Han er snart aktuell med filmen "Kjære pappa" på norske kinoer.

I tillegg vil leder i norsk filmkritikerlag og kritiker i Dagens Næringsliv, Øyvor Dalan Vik, sammen med redaktør i filmmagasinet montages.no, Karsten Meinich, framlegge perspektivet til kritikerstanden.

Ordstyrer blir Ellen Engelstad fra Litteratur på Blå.

Vel møtt!

Kjøp billett

Kommenter: