Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
15.feb | Litteratur på BLÅ | Blå

Tirsdag 15. februar:

Tirsdager:

CC:30/KL. 18:45/ID: 18

Litteratur på BLÅ: Skilitteratur

2011 er Nansen-året, og det er ski-VM i Oslo. I den anledning skal Litteratur på Blå se nærmere på skienes plass i litteraturen, og følge sporene fra Nansens ferd over Grønland og fram til dagens skildringer av ski i litteraturen.

På hvilken måte har skiene vært viktig som nasjonsbygger og identitetsskaper, og hvilken rolle spilte skilitteraturen i denne prosessen? Nansens På ski over Grønland var en bestselger i sin tid, og denne kvelden kommer et knippe ski- og litteraturentusiaster til Litteratur på Blå for å snakke om arven fra Nansen. Kanskje vil de også tråkke opp nye spor videre framover i skilitteraturtradisjonen. Hvordan tematiseres skiløping i samtidslitteraturen? Hvilken funksjon hadde skilitteraturen på 1800-tallet, og hvilken funksjon har den i dag?

I panelet sitter Audun Renolen Aasbø, som har skrevet masteroppgave om skilitteratur og er doktorgradsstipendiat i samme emne, Gudmund Skjeldal, forfatter av Den siste langrennar, og Sarah Sørheim, skigåer og kulturredaktør i Klassekampen.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: