Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
16.feb | YAP Label Night: Datarock + Noxagt + Syntax Terrorkester + ALTAAR + Baertur +++ | Blå

Onsdag 16. februar:

YAP label night extravaganza:

CC:150/KL. 20:00/ID: 20

Datarock + Noxagt + Syntax TerrOrkester + ALTAAR + Baertur + Pimp My Aid Worker

Wow! 5 band + dj's + vj's

PIMP MY AID WORKER - verdenspremiere og releaseparty!
Pimp My Aid Worker er kunstner og regissør Morten Traaviks nyeste grenseoverskridende prosjekt. Han har satt sammen et elitelag av zambiske musikere til å komponere veldedighets-poplåten Pimp My Aid Worker som gis ut på YAP Records (Datarock) 16. februar. Låten og den tilhørende musikkvideoen er en lekfull kommentar til internasjonal bistand som fenomen, kultur og industri. Pimp My Aid Worker inviterer både givere og mottagere av bistand til selv å reflektere over etablerte roller og rolleforventninger i begge ender av bistands-transaksjonen: oss og dem. Aldri har en bistandsdiskusjon vært mer dansbar!

På Blå vil det bli verdenspremiere på karaokeversjonen av låten, fremført av det norske kammerkoret NOVA.
Åpningstale ved generalsekretær i Flyktninghjelpen, Elisabeth Rasmusson.
Pimp My Aid Worker blir lansert internasjonalt i Lusaka, Zambia 26. februar.


ALTAAR
Altaar er Andreas Tylden (JR Ewing) og støymester Sten Ove Tofts nye über-okkulte kreatur. De befinner seg i et obskurt lydlandskap hvor band som Sunn O))), Burzum og Katharsis regjerer. Live-showet deres minner mer om et dødsrituale fremført i de mørkeste katakomber enn en vanlig metalkonsert. Og nå med full besetning, bestående av Espen T. Hangård (KILLL/Diskord), Kenneth Lamond (JR Ewing) og Didrik Telle (Obliteration), kommer musikken virkelig til sin lugubre rett i live-sammenheng.

Gutta har så langt kun utgitt musikken sin på kassetten Dødsønske for å forsikre seg som at den morbide stemingen består. Kassetten ble også til alt overmål utsolgt før den ble utgitt, noe som tyder på at dette bandet er noe den norske musikkfloraen har hungret etter en stund nå.

Med rykende fersk stearinlys-spons fra Nille overrasket bandet et proppfullt telt under Øyafestivalen og Dagbladet trillet terningkast 5 og omtalte konserten som "et renselsesritual i ettermiddagsvarmen". Ikke noe for sarte sjeler dette med andre ord.

I mars måned vender bandet snuten mot amerika og en turnè som ender opp på annerkjente South by Southwest Festivalen.

SYNTAX TERRORKESTER
TerrOrkesteret spiller fengende "upop" og er beryktet for sine energiske og mangesidige konserter. Med
friheten fra jazzen, inspirasjonen fra klassiske strukturer, og energien fra punken beveger orkesteret seg i et landskap mellom pop, prog, post, og punk, med tekst og vokal på kav karmøydialekt. Dette utgjør det de selv kaller for populær kunstrock.

Syntax TerrOrkester startet for alvor i 2008 med albumdebuten "Familien Min Forstår Ingenting Av Det" på YAP (Young Aspiring Professionals) etterfulgt av slippfester i blant annet London og Berlin. Våren 2010 slapp Syntax TerrOrkester sitt andre album på YAP - "Land Her O!". Flere medier utropte albumet like godt til å være noe av det aller beste norske i 2010. Mens forrige album ble tatt opp live med to mikrofoner i et bedehus ute på Karmøy er "Land Her O!" spilt inn i Duper Studio i Bergen, med Yngve Sætre som produsent. Ordet på gaten er at bandet og dets siste album er Norges mest undervurderte fra fjoråret.

NOXAGT
JOHN HEGRE: GITAR
KJETIL D BRANDSDAL: BASS
JAN CHRISTIAN KYVIK: TROMMER

Det instrumentale rockebandet NOXAGT består av en tung og suggerende rytmeseksjon, med nedstemt bass og kraftfulle trommer. Siden forrige album har bandet foretatt et medlemsskifte: Anders Hana (baryton gitar) har nå blitt erstattet av John Hegre (Jazkamer, Kaptein Kaliber) på gitar. John videreutvikler det abstrakte og dronende etablert av tidligere medlemmer og tilfører samtidig bandet et enda mer massivt uttrykk.

NOXAGT har tidligere gitt ut tre kritikerroste album, “Noxagt” (Load Records, 2006), produsert av Scott McLeod (Faust, Ben Folds Five). ”The Iron Point” (Load Records, 2004) og “Turning It Down Since 2001” (Load Records, 2003) ble begge produsert av Billy Anderson (Melvins, Fantomas).

Siden 2001 har NOXAGT spilt over 200 konserter. Bandet har turnert Europa og USA flere ganger og spilt jevnt med konserter i Norge. På en 7-ukers USA turné i mars/april 2007 spilte bandet tre offisielle konserter på South by Southwest festivalen, samt nærmere 30 konserter i øvrige USA. NOXAGT er forøvrig det eneste norske bandet som har gjort en Peel Session for BBC (17.juni 2004).

BAERTUR
Baertur er Ketil Mosnes' soveromsprosjekt. Mosnes startet karrieren på østlandet; i noen punkband som av åpenbare grunner ikke forandret musikkhistorien. Deretter flyttet han til Bergen og startet bandet Datarock sammen med sin kompis Fredrik Saroea. Populærmusikken til Datarock ble etterhvert populær, men etter 7 år med intens turnering ble Mosnes smålei av øl-klissete backstagerom, og degraderte seg selv fra heldtidsmedlem til deltids studiomedlem. Når han ikke lager musikk sammen med de rødkledde, lager han gjerne musikk på egen hånd, og resultatet har bl.a. blitt BAERTUR.

BAERTUR er kort fortalt en miks av musikalske stilarter som Mosnes frivillig og ufrivillig har vært utsatt for over de siste 30 årene. Siden Mosnes alltid har vært en sterk tilhenger av DIY- tilnærmingen når man lager pop låter er alle sangene på debutalbumet “BAERTUR 1” skrevet og innspilt i hans eget krypinn i Bergen.

Låtene på “BAERTUR 1” er framfor alt instrumentale , med unntak av låten “Human Sponge” hvor Mosnes har fått med seg Knut Andreas Knutsen fra Syntax TerrOrkester på vokal.20:00 - PIMP MY AID WORKER – karaoke version (verdenspremiere)

21:00 - ALTAAR (live)

22:00 - SYNTAX TERRORKESTER (live)

23:00 - NOXAGT (live)

00:00 - DATAROCK - (dj set m/ special guest: BAERTUR)

VISUALS: FOR YOUR EYES TRULY (AMLUX) + MOVEE

Kjøp billett »

Video:

Video:

Video:

Video:

Video:

Video:

Kommenter: