Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
22.feb | Litteratur på BLÅ | Blå

Tirsdag 22. februar:

Tirsdager:

CC:30/KL. 18:45/ID: 18

Litteratur på BLÅ: Forfattermøte mellom Cecilie Løveid og Kristin Auestad Danielsen

Hver Tirsdag kl. 19 inviterer Litteratur på BLÅ til debatter, samtaler og intervjuer på BLÅ. Vi skal ha plass både til den dype, trege samtalen om den litteraturen som står i fare for å drukne i dagspressens stadig høyere tempo, men også være et sted for de aktuelle debattene.

Cecilie Løveid har vært en av Norges mest nyskapende lyrikere og mest spilte samtidsdramatikere siden hun debuterte som 17-åring i den legendariske antologien Gruppe 68 fra samme år. Hun er kjent for å blande genrer, man kan si at hun er lyrisk dramatiker og og en dramatisk lyriker.

Nylig utkom hun med diktsamlingen Svartere bunader, som i typisk Løveidsk stil, hvis man kan si noe slikt om henne, blander høyt og lavt, humor og alvor, absurditet og samfunnsengasjement. I august i år fyller Løveid 60 år og Litteratur på Blå vil gjerne foregripe feiringen av en av våre favorittforfattere litt.

Vi spurte henne om å invitere en annen gjest til en samtale, og hun valgte den langt ferskere forfatteren Kristin Auestad Danielsen, som i likhet med også jobber både med dramatikk og lyrikk: som student på dramatikerutdanningen i Århus, og med to markante og løsslupne diktutgivelser bak seg. Løveid og Danielsen vil møtes for å snakke om politikk, dramatikk, lyrikk, og alt der imellom.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: